Έμπρακτη αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς από τους Καρδιτσιώτες – εργατικά σωματεία: «ο λαός σώζει το λαό» (φωτο+βίντεο)

Ολοκληρώνεται σήμερα στη 1 το μεσημερι η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας, ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, του Συνδικάτου των Οικοδόμων,του σωματείου συνταξιούχων του ΙΚΑ, του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας.

Η ανταπόκριση των Καρδιτσιωτών είναι ιδιαίτερα συγκινητική και συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος υλικών (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) τα οποία θα αποσταλούν στους ανθρώπους που βιώνουν την οδύνη και τον πόνο από το φονικό πέρασμα του Εγκέλαδου. Το πρωί οι εκπρόσωποι των σωματείων παραχώρησαν συνέντευξη στο Εργατικό Κέντρο όπου και πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των ειδών.

Εκ μέρους του Σωματείου των εμποροϋπαλλήλων ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι μετά από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και την Συρία, τα ταξικά εργατικά σωματεία και φορείς του νομού έσπευσαν έμπρακτα να δείξουν την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στους πληγέντες από τον σεισμό.

Συγκινητική ανταπόκριση,
«ο λαός σώζει το λαό»

«Η ανταπόκριση του λαού ήταν συγκινητική και το ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή , από τους εργαζόμενους, ελευθέρους επαγγελματίες , γυναίκες , αγρότες και νεολαία , που δείχνει ότι σε τέτοιες καταστροφικές στιγμές όμοιος τον όμοιο μπορεί να νιώσει.
Στεκόμαστε στο πλευρό από τα αδέρφια μας , των εργαζομένων και των λαών της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τον τεράστιο σεισμό και ακόμη μετρούν τις πληγές τους» σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα αλλά και εδώ στην περιοχή μας, όπου όμως η αλληλεγγύη , η οργάνωση και η δράση των σωματείων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών , ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό και πιο συγκεκριμένα οι λαοί σώζουν τους λαούς.

Όπως στον Ιανό, στο σεισμό στην Ελασσόνα, στις πυρκαγιές στην Εύβοια , τα ταξικά σωματεία μπήκαν μπροστά για την οργάνωση της αλληλεγγύης και βοήθειας».

Το… εμπόδιο

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο η προσπάθεια των εργατικών σωματείων και φορέων πανελλαδικά βρίσκει εμπόδιο «τα εγκλήματα διαρκείας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων». «Είναι χαρακτηριστικό ότι το δολοφονικό εμπάργκο που βιώνει ο λαός της Συρίας συνεχίζεται παρά τον καταστροφικό σεισμό. Ο λαός της Συρίας χρειάζεται άμεση βοήθεια όμως ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο σε ένα ολόκληρο λαό που δίνει μάχη για την επιβίωση με χιλιάδες νεκρούς από τον σεισμό. Το δυνάμωμα της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους

λαούς που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα αλλά απεναντίας έχουν κοινό αντίπαλο. Έχουν να αντιπαλέψουν τις αιτίες που σε κάθε φυσικό φαινόμενο τους καταλήγει στο συμπέρασμα όπου ο φτωχός και η μοίρα . Στο ότι δουλεύουν παράγουν τα πάντα και όμως δεν μπορούν να ζήσουν, γιατί κάποιοι τους κλέβουν τον ιδρώτα».
Αντισεισμική θωράκιση

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη- που αποτελεί πάγιο αίτημα των σωματείων και φορέων- για αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων στη χώρα, ώστε να μην βιώσουμε τραγωδίες και θρηνήσουμε θύματα στο μέλλον.