Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά: «Όλοι στην αυριανή αγροτική σύσκεψη στον Παλαμά»

Κάλεσμα συμμετοχής στην πλατιά αγροτική σύσκεψη που θα γίνει αύριο Τετάρτη στον Παλαμά από την ΕΟΑΣΚ, απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αγωνιστικές δράσεις του επόμενου διαστήματος, με το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων και τη νέα ΚΑΠ να βρίσκονται στο επίκεντρο των προβλημάτων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:
«Συνάδελφοι αγροκτηνοτρόφοι, ήρθε η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της επιβίωσής μας.
Το κόστος προαγωγής έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι (πετρέλαιο 2,10 ευρώ από 1,30, αγροτικό ρεύμα στα 0,21 από 0,07 στην Kwh, λιπάσματα 40-45 ευρώ το τσουβάλι από 20 ευρώ κλπ).
Στον αντίποδα, οι τιμές των προϊόντων είναι ίδιες και χαμηλότερες (σιτάρι 0,40 από 0,50 και βαμβάκι 0,65 από 0,75 κλπ). Η νέα ΚΑΠ έρχεται να βάλει ταφόπλακα και να οδηγήσει στην αποχώρηση από το επάγγελμα μας εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες αγρότες του Νομού.
Αφαιρούν από την τσέπη μας περίπου το 80% των χρημάτων που παίρναμε με τα ιστορικά δικαιώματα. Ότι έχουμε κερδίσει τα τελευταία χρόνια τα καταφέραμε με δυναμικές κινητοποιήσεις και πολυήμερα μπλόκα στο δρόμο.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο κέντρο πολλαπλών χρήσεων Παλαμά. Ενωμένοι θα κερδίσουμε!
Το Δ.Σ».