Ισχυρή υπεραξία και το 2023 για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, διανομή μερίσματος 3,36 ευρώ ανά μερίδα (φωτο & βίντεο)

Την εντυπωσιακά αποτελέσματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας για το οικονομικό έτος 2023 παρουσίασαν στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του τραπεζικού ιδρύματος ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Μπούκης Γεώργιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τουρναβίτης Παναγιώτης.

Στον «απόηχο» της εορταστικής εκδήλωσης για τα 30 χρόνια λειτουργίας της Τράπεζας, η Συνέλευση διεξήχθη σήμερα (27/6) το απόγευμα σε εξαιρετικό κλίμα στο ξενοδοχείο «Κιέριον».
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η υγιής ανάπτυξη και τα συνεχιζόμενα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Τράπεζας για ακόμη μία χρονιά. Τα αποτελέσματα αυτά έφεραν… χαμόγελα με το Δ.Σ να εισηγείται στη συνέλευση τη διανομή μερίσματος ύψους 3,36 ευρώ ανά συνεταιριστική μερίδα, το οποίο σημαίνει μερισματική απόδοση 5%.

Γ. Μπούκης

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Τράπεζας Καρδίτσας, κ. Μπούκης Γεώργιος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το 2023 υπήρξε μια χρονιά με προκλήσεις για την Παγκόσμια και Ελληνική Οικονομία. Η προσπάθεια ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης και της επακόλουθης αύξησης του παγκόσμιου πληθωρισμού συνεχίζεται. Απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα έπληξαν σφοδρά για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις 3 χρόνια την τοπική οικονομία. Ωστόσο, παρά τις αντιξοότητες αυτές, η Τράπεζά μας συνέχισε απτόητη την ανοδική της πορεία και αυτή τη χρονιά. Η συνέπεια και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα μάς καταξιώνουν στη συνείδηση των πελατών και των χιλιάδων μελών μας, τους οποίους και φέτος δικαιώνουμε». Σημείωσε ότι το υπόλοιπο των κερδών χρήσης ενσωματώνεται ως υπεραξία στη συνεταιριστική μερίδα, η λογιστική τιμή της οποίας διαμορφώθηκε στα 76,51 ευρώ, αυξημένη κατά 8,34% (2022: €70,72).

«Η Τράπεζα Καρδίτσας αποδεικνύει ότι αποτελεί σταθερό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας και αποτελεί, όπως πρόσφατα διατύπωσε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας, υπόδειγμα λειτουργίας, συνέπειας και αξιοπιστίας προς τα μέλη και τους συνεταίρους της» τόνισε.

Π. Τουρναβίτης
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας, κ. Τουρναβίτης Παναγιώτης, σχολίασε τα μεγέθη και τα αποτελέσματα για το έτος 2023. «Η Τράπεζα μας συνεχίζει και το 2024 την εξαιρετική της πορεία, με άνοδο σε όλα της τα μεγέθη. Με υψηλότατο δείκτη ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, συνεχίζει απρόσκοπτα τον στρατηγικό της σχεδιασμό και την αποστολή της που δεν είναι άλλη από την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, του εμπορικού και αγροτικού κόσμου, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για περιφερειακή ανάπτυξη» ανέφερε και μεταξύ άλλων στάθηκε στα εξής στοιχεία:

-Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε €5,5 εκ, αυξημένα κατά 28,4%

-Το ενεργητικό έφτασε τα €243,5εκ. σημειώνοντας αύξηση κατά 17,4%
-Οι καταθέσεις στο τέλος του 2023 ξεπέρασαν τα €208,2εκ. από €178,2εκ. το 2022 σημειώνοντας αύξηση κατά €30εκ. ή 17%.
– Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (>90 ημερών + οριστικές καθυστερήσεις) μειώθηκε περαιτέρω και βρίσκεται στο 9,94% σε σχέση με το 14,03% του 2022.

-Ο αριθμός των συνεταίρων-μελών της Τράπεζας στις 31/12/2023 έφτασε τους 14.524, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.227 νέα μέλη ή ποσοστιαία αύξηση 9,23%
-Το συνεταιριστικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανήλθε στα 25.967,48 εκ €, αυξημένο κατά 16,65%

Επιπλέον, στην Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε, με σημαντικότερα τις νέες συνεργασίες με Ευρωπαϊκούς Φορείς, ενώ τονίστηκε πως σε μια εποχή όπου οι μεγάλες τράπεζες συρρικνώνουν διαρκώς το δίκτυό τους, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας προγραμματίζει τον Αύγουστο το άνοιγμα του πρώτου καταστήματός της στην πόλη της Λάρισας , με πρόθεση επέκτασης του δικτύου καταστημάτων της σε όλη τη Θεσσαλία έως το 2027.

Παράλληλα όμως με την ενίσχυση της φυσικής της παρουσίας, η Τράπεζα Καρδίτσας επενδύει σημαντικά και στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες.