«Αιτία πολέμου η έγκριση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη»

«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισαν υγειονομικοί και εκπρόσωποι φορέων της Καρδίτσας την έγκριση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους υγειονομικούς συνολικότερα και τους φορείς να εκφράζουν την κάθετη αντίθεση τους στο νομοσχέδιο τονίζοντας μάλιστα ότι θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών ήταν μεγάλη, με τον Πρόεδρο κ. Έκτορα Γάζο να επισημαίνει ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται από το πρωί σε κατάσταση εφημεριακής κάλυψης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» την έγκριση του νομοσχεδίου. «Το νομοσχέδιο απορρίπτεται απ’ όλους, να καταργηθεί» τόνισε.
Έκανε λόγο για ένα «ποιοτικό άλμα» το οποίο πραγματοποιεί η κυβέρνηση στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας. «Αυτό το άλμα θα χειροτερέψει δραστικά την κατάσταση για τους ασθενείς στο σύστημα υγείας και θα εκβιάσει τους γιατρούς να βρουν πελατεία και χρήματα από τις τσέπες των ασθενών τους, αφού η κυβέρνηση δεν τους έδωσε ποτέ αυξήσεις» είπε ο κ. Γάζος.

Επίσης πρόσθεσε: «εμείς θέσαμε τα ζητήματα αυτά και στους βουλευτές του Νομού στη συνάντηση που είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας. Οι βουλευτές γνωρίζουν πολύ καλά την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει η δική τους κυβέρνηση και οι προηγούμενες το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού. Γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ραγδαία για το Νοσοκομείο και τους ασθενείς με το νέο νομοσχέδιο».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα