Καρδιτσιώτες αγρότες: «Η κυβέρνηση θα λάβει ηχηρή απάντηση στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων»

Δεν θα δοθεί β’ δόση στο αγροτικό πετρέλαιο ξεκαθάρισε ο Υπουργός στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του μπλόκου

Στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου στη Νίκαια από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα λάβει το ΥπΑΑΤ και η κυβέρνηση το μήνυμα των αγροτών, απέναντι στις απογοητευτικές απαντήσεις που έδωσε η ηγεσία του Υπουργείου στην χθεσινή συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Καρδιστιώτικου μπλόκου.

Αυτό το μήνυμα έστειλαν σήμερα οι αγρότες από το μπλόκο δίπλα στον Ε65 προαναγγέλλοντας έναν Ιανουάριο “καυτό” στην σκέλος των αγροτικών κινητοποιήσεων. Υπογράμμισαν ότι οι απαντήσεις που εισέπραξαν από τον Υπουργό ήταν απογοητευτικές για όλους τους αγρότες και ιδίως για το παρόν και το μέλλον του αγροτικού κόσμου στο Ν. Καρδίτσας.
Πετρέλαιο
Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε ότι η κυβέρνηση αθετεί ακόμη και τις υποσχέσεις για το αγροτικό πετρέλαιο, καθώς τελικά δεν θα καταβάλλει δεύτερη δόση.

Ρεύμα- τιμές προϊόντων
Πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία των αγροτών δεν έλαβε καμία απάντηση για το θέμα των τιμών του αγροτικού ρεύματος και της μείωσης που διεκδικεί ο αγροτικός κόσμος, ούτε και για τις κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. «Φάνηκε η βούληση της κυβέρνησης για το ποια πλευρά στηρίζει όταν μιλάμε για τις χαμηλές τιμές στο βαμβάκι, στο σιτάρι και στα υπόλοιπα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να χρησιμοποιεί την αστυνομία για να κλείνει το δρόμο, αντί να επιλύσει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Πανελλαδική στη Νίκαια
«Ο αγώνας θα συνεχιστεί δεν μας κάμπτει τίποτα. Ο Υπουργός και η κυβέρνηση θα πάρουν την απάντησή τους στις 8 Ιανουαρίου στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες και οι αγροτικοί σύλλογοι όλης της χώρας.
Θα πάρουμε τις αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς τα προβλήματα που βιώνουμε είναι προβλήματα επιβίωσης πλέον και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ζητιάνοι και μετανάστες» τόνισε ο κ. Τζέλλας.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα