Την πρώτη εμπειρία από τις νέες προκλήσεις που θα συναντήσει στο πρωτάθλημα της basket league, δοκίμασε προχθές το απόγευμα ο ΑΣ Καρδίτσας.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ιωάννου στο πολύ δυνατό και ιστορικό αγωνιστικό τεστ με τον Αρη Θεσσαλονίκης μέτρησε για πρώτη φορά τις δυνάμεις της απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο που δεν χρειάζεται συστάσεις και που παραμένει ανταγωνιστικός ακόμη κι αν δεν διανύει τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος.

Η τεχνική ηγεσία, οι αγωνιζόμενοι, καθώς και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο “Γιάννης Μπουρούσης”, εξήγαγαν χρήσιμα συμπεράσματα για το επίπεδο στο οποίο θα κληθούν να ανταποκριθούν στη νέα αγωνιστική χρονιά.

Εγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με εμφανή τα σημάδια της μη ετοιμότητας και των δύο ομάδων. Ιδιαίτερα για τον ΑΣΚ αυτό ήταν πιο ξεκάθαρο αφού μιλάμε για μια ομάδα με νέα πρόσωπα που παίζουν για πρώτη φορά μαζί και που άρχισε να λειτουργεί ως σύνολο εδώ και τρεις εβδομάδες που ξεκίνησε η προετοιμασία.

Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και τέσσερις σημαντικές απουσίες (ο αμερικανός Μπέιτμον, ο Σλοβένος Γκάμπροβσκεκ και οι τραυματίες Γόντικας και Τσούκας), οι “κυανόλευκοι” κατά διαστήματα δεν ήταν ασχημοι.
Ξεκίνησαν πολύ καλά παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ αλλά κατόρθωσαν και μετά τη διαφορά που πήρε ο Αρης στις αρχές της επανάληψης να μειώσουν και να διεκδικήσουν την ανατροπή.

Τελικα οι Θεσσαλονικείς με καλύτερες επιλογές και μια άμυνα πραγματικά πολύ δυνατή κατόρθωσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να φθάσουν δίκαια στη νίκη.
Οπως είχαμε τονίσει στην προαναγγελία του φιλικού αγώνα, το λιγότερο που έχει σημασία αυτή την περίοδο είναι να κοιτάζει κανείς τα σκορ των αγώνων. Το γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι τεχνικοί των ομάδων και φυσικά ο Βαγγέλης Αγγέλου που είχε την ευκαιρία στο προχθεσινό ματς να πάρει μια πρώτη γεύση από το επίπεδο ομοιογένειας κυρίως που έφθασε η νέα του ομάδα.

Εχει ακόμη πολύ δρόμο ο ΑΣΚ για να φθάνει στο 100% της απόδοσής του και βεβαίως σε σχέση μ’ αυτό που είδαμε προχθες, θα δούμε εντελώς διαφορετικά και προς το καλύτερο, πράγματα στη συνέχεια.

Γι’ αυτό το λόγο έχουν προγραμματιστεί άλλωστε πολλά φιλικά στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ώστε να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια οι παίκτες και να δουλέψουν ως σύνολο.