Άλλος περιορισμός για το φετινό Πάσχα

Έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη. Το μαρτυρά ο καιρός με την άνοδο της θερμοκρασίας και η ανθισμένη φύση. Και ήδη πλέον αρχίζουμε να κάνουμε στο μυαλό μας το πρόγραμμα για τον φετινό εορτασμό του Πάσχα, που για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια θα γίνει χωρίς τους μεγάλους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Και θα είναι το πρώτο Πάσχα στο οποίο θα μπορούν ελεύθερα να έρθουν ελεύθερα στην Καρδίτσα ετεροδημότες και επισκέπτες. Κι αν φέτος δεν έχουμε τους περιορισμούς εξαιτίας του covid, η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση έρχονται να βάλουν νέα εμπόδια. Μόνο και μόνο το ταξίδι έλα- φύγε για τους ετεροδημότες και τους επισκέπτες που θα ήθελαν να βρεθούν στην περιοχή μας τις ημέρες του Πάσχα, είναι πανάκριβο εξαιτίας της εκρηκτικής ανόδου των τιμών στα καύσιμα.

Την ίδια ώρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν φαίνεται ικανός να σηκώσει τα ίδια έξοδα, αφενός για το Πασχαλινό τραπέζι, αφετέρου για διασκέδαση και καταναλωτικές δαπάνες. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση έως τότε, με τους ανταγωνισμούς να εντείνονται στον πόλεμο της Ουκρανίας φέροντας αλυσιδωτές επιπτώσεις…

Κ.Π.