Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στην Καρδίτσα

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις- κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί στην Καρδίτσα, από φορείς, σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους στην Καρδίτσα.
Στο επίκεντρο βρίσκονται η ακρίβεια και οι εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, μαζί με τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού, τα εργασιακά, το δημόσιο σύστημα υγείας και ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Οι δύο αυτές κινητοποιήσεις θα γίνουν την ίδια ώρα στις 10.30 το πρωί αλλά θα λάβουν χώρα σε διαφορετικό μέρος. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία δίπλα στο κτίριο της Alpha Bank, από το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων (ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ κλπ).
Την ίδια ώρα, στην πλατεία Πλαστήρα κινητοποίηση διοργανώνουν οι εμποροϋπάλληλοι, η ΕΟΑΣΚ, οι νοσοκομειακοί γιατροί, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γυναικών, συνδικάτα και φορείς, που απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής.
Παράλληλα κάλεσμα σε στάση εργασίας και δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων από τις 10 το πρωί απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας και επαγγελματικοί φορείς.