Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Ιτάμου ζητούν οι κάτοικοι των χωριών

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ένταξη του οδικού δικτύου Ίταμος-Καροπλέσι, Παλιοζωγλώπι-Ραχούλα και Σαραντάπορα-Νεράιδα στα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τον Ιανό ζητούν οι κάτοικοι των χωριών.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο, επέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία καλούν την Περιφέρεια να εντείνει τις πιέσεις προς Υπουργείο Υποδομών και την αρμόδια εταιρεία να «τρέξουν» τις διαδικασίες ένταξης των έργων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καροπλεσιτών Καρδίτσας, του Μορφωτικού Συλλόγου Ραχούλας, του Εξωραϊστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Νεράιδας και Επιτροπής Κατοίκων, του Συνδέσμου των Απανταχού Καροπλεσιτών Αθήνας, αλλά και απλοί κάτοικοι των χωριών.

Πιο αναλυτικά, οι εκπρόσωποι των συλλόγων και κάτοικοι των χωριών αναφέρθηκαν στην δυσχερή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δρόμοι Ίταμος-Καροπλέσι, Παλιοζωγλώπι-Ραχούλα και Σαραντάπορα-Νεράιδα μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» το Σεπτέμβριο του 2020. Απευθυνόμενοι προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο που δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή από τους αρμόδιους φορείς όπως σημείωσαν. Επιπλέον, αναρωτιούνται με ποιον τρόπο ενεργεί και επιλέγει η κατασκευαστική εταιρεία που είχε δεσμευθεί για την αποκατάσταση των ζημιών από τον Ιανό και δεν συμπεριέλαβε το οδικό δίκτυο του Δ.Ε. Ιτάμου.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, κ. Κωστής Νούσιος, σημείωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα είχε καταγράψει όλες τις ζημιές και είχε ενημερώσει την εργολαβία της ΤΕΡΝΑ, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στην αρχική μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών από τον Ιανό.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει η πολιτική βούληση για να ενταχθούν οι εργασίες στο οδικό δικτύου, με την αύξηση της μελέτης κατά 50% του φυσικού αντικειμένου. Αφού κατέγραψε η ίδια η εταιρεία τα προβλήματα, οπότε επιθυμία τους πλέον είναι να γίνουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται. Οι μηχανικοί βέβαια, που βρέθηκαν πρόσφατα στα επίμαχα σημεία κάνοντας αυτοψία δεν ενημέρωσαν την Περιφερειακή Ενότητα, η οποία εξ αρχής είχε καταγράψει τις καταστροφές», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών…