Παραστάσεις διαμαρτυρίας από την ΕΟΑΣΚ αύριο στη ΔΕΗ και την Παρασκευή στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Κάλεσμα συμμετοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ απηύθυναν στο κοινό ΕΟΑΣΚ και εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο, ζητώντας άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε μετασχηματιστές και παρόχθια αντλιοστάσια που θέτουν σε κίνδυνο τις φετινές καλλιέργειες των αγροτών.

Συγκεκριμένα, η παράσταση διαμαρτυρίας θα λάβει χώρα αύριο 10 το πρωί 20 Απριλίου, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, ενώ την Παρασκευή 21 Απριλίου και την ίδια ώρα θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, διεκδικώντας τις πληρωμές συνδεδεμένης σε αγρότες που αδικαιολογήτως δεν έλαβαν ακόμη, και λύση στην καθυστέρηση εξόφλησης των επιδοτήσεων.

Στη συνέντευξη τύπου, κ. Κώστας Τζέλλας, Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ αναφέρθηκε στις συνεχείς ζημιές που καταγράφονται σε παρόχθια αντλιοστάσια της ΔΕΗ. ”Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, καθώς έχουμε ανάγκη να ποτίσουμε τα χωράφια μας και τις καλλιέργειες μας. Χρειάζεται κυβερνητική λύση, διότι μόνο αν πιάσουν τους κλεπταποδόχους θα πάψουν να γίνονται κλοπές. Αναδεικνύουμε ότι η ΔΕΔΔΗΕ πρέπει άμεσα να αντικαταστήσει τους μετασχηματιστές όπου είναι κλεμμένοι, να διορθωθούν οι ζημιές ώστε ο κόσμος να είναι σε θέση να ποτίσει τα χωράφια του. Μάλιστα η ευθύνη για το νερό φέτος θα είναι μόνο οι ΤΟΕΒ και αποκεντρωμένη. Προειδοποιούμε λοιπόν, ότι εάν οι παραγωγοί μας χάσουν το προϊόντος για λόγους ολιγωρίας χρόνων στην επάρκεια νερού, τότε διεκδικούμε από τώρα αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Τζέλλας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξίσου οι αγρότες είναι η μη πληρωμή της συνδεδεμένης για το σιτάρι, καθυστέρηση πληρωμής της, η αργοπορία στην εξόφληση όλων των επιδοτήσεων όπως στα νιτρικά, τις συνδεδεμένες και σε άλλα προϊόντα. ”Μάλιστα μερικοί συνάδελφοι δεν έχουν λάβει χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ακόμη και από το έτος 2021, και δεν προκύπτει προγραμματισμός τους κατόπιν επικοινωνίας μας με τον αντίστοιχο οργανισμό”, ανέφερε μεταξύ άλλων.