Μετά τις παρεμβάσεις περιμετρικά, στόχος του Δήμου η ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς

Ολοκληρώθηκαν οι εργολαβίες, τί θα γίνει με την φορτοεκφόρτωση

Ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος οι δύο εργολαβίες για τις αποκαταστάσεις περιμετρικά της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, ανακοίνωσε στο σημερινό (18/6)  Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος.

Πρόσθεσε ότι μέσω του ΒΑΑ προβλέπεται έργο ύψους 2,5 εκ ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, το οποίο σε συνδυασμό με το έργο της παλιάς ηλεκτρικής από την Περιφέρεια θα δώσει μεγαλύτερη υπεραξία στην περιοχή.

Σε ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος στο Σώμα, ανέφερε ότι τα έργα στη νέα αγορά έχουν ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. «Έγιναν τα θέλω των δημοτών πραγματικότητα. Ήταν μια περιοχή που είχε να γίνει παρέμβαση πάνω από 30 χρόνια και δεν είχε την όψη που άξιζε για τους δημότες και την πόλη» και στάθηκε στην ατομική ευθύνη λέγοντας: «Από εδώ και πέρα υπάρχει ατομική ευθύνη να το διαφυλάξουμε και να μην το καταστρέψουμε. Είναι μια περιοχή που φτιάχτηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και θα πρέπει να την διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού».
Ο κ. Τσιάκος σημείωσε ακόμη ότι μέσω του Προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ο Δήμος προωθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου ύψους 2,5 εκ ευρώ.
«Όταν θα ολοκληρωθεί και αυτό σε αντιστοιχία με το έργο της παλιάς ηλεκτρικής από την Περιφέρεια, η περιοχή θα αποκτήσει υπεραξία» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Φορτοεκφόρτωση στους πεζοδρόμους
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Έκτορα Γάζου, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σβερώνης επισήμανε ότι οι δρόμοι περιμετρικά της Δημοτικής Αγοράς είναι χαρακτηρισμένοι πεζόδρομοι. Έχει μπει σήμανση και 7-10 το πρωί θα επιτρέπεται σε επαγγελματικά οχήματα έως 4 τόνων η φορτοεκφόρτωση για τα καταστήματα. Ακόμη πρόσθεσε ότι περιμετρικά θα οριοθετηθούν θέσεις φορτοεκφόρτωσης ώστε να μπορούν να σταματούν τα οχήματα μετά τις 10 το πρωί.