Τη σημασία της διαχρονικής σχέσης και φιλίας που έχει αμφίδρομα δημιουργηθεί τόνισε η υποψήφια Βουλευτής Καρδίτσας και μέχρι πρότινος Βουλευτής του Νομού κ. Ασημίνα Σκόνδρα στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή, το ακροατήριο ήταν γεμάτο ζωντάνια και παλμό. Την κ. Σκόνδρα υποδέχθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό οι ετεροδημότες Καρδιτσιώτισες και Καρδιτσιώτες.

Η κ. Σκόνδρα απευθυνόμενη προς το ακροατήριο σημείωσε: «Σας ευχαριστώ για την διαχρονική στήριξη που μου δείχνετε, γιατί ήταν δύσκολο τις εποχές που εγώ ξεκίνησα στην πολιτική – και ακόμα είναι να εμπιστευτεί κάποιος την ψήφο του σε μια γυναίκα. Μάλιστα την πρώτη γυναίκα υποψήφια στο Νομό μας. Στην πολιτική μου πορεία, στηρίχθηκα σ’ εσάς τους συμπολίτες μου κι εσείς με εμπιστευθήκατε. Για αυτό αγωνίζομαι με πάθος και είμαι πάντα στο πλευρό σας. Για να μην σας διαψεύσω. Σήμερα εδώ, ανάμεσα σε τόσους φίλους, αλλά και σε ανθρώπους που πρώτη φορά γνωρίζω, νιώθω οικεία και ασφαλής. Οι δεσμοί που μας δένουν είναι πολλοί και η αγάπη μας για την Καρδίτσα κοινή, παρόλο που ζείτε και προοδεύετε μακριά από τον τόπο που γεννηθήκατε. Και χαίρομαι που έτσι νιώθετε κι εσείς. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό, που με φωνάζετε με το μικρό μου όνομα, όπως και οι συμπολίτες μας στην Καρδίτσα.»

Στην ομιλία της η κ. Σκόνδρα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης για την τετραετία που πέρασε, τονίζοντας την ένταση των μέτρων που πάρθηκαν για την κοινωνία και ειδικότερα για την οικογένεια, την υγεία, την εργασία και το δημογραφικό.

Η υποψήφια βουλευτής, αφιέρωσε μέρος της ομιλίας της στον Ιανό που χτύπησε το Νομό μας, αλλά και στην δέσμη μέτρων που έλαβε άμεσα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε ν’ αποκατασταθούν οι βιβλικές ζημιές. «Σας το λέω από καρδιάς, εκείνη τη νύχτα της καταστροφής, ενστικτωδώς πήρα μια κομβική πρωτοβουλία, που είχε άμεσο αποτέλεσμα και με ταχύτητα ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε αποτελεσματικά. Απεγκλωβίστηκαν έτσι περισσότεροι από 680 συντοπίτες μας, στην περιοχή των Καμινάδων και όχι μόνο. Και το μόνο αναντικατάστατο είναι η ανθρώπινη ζωή. Μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί στο Νομό μας 1,1 δις ευρώ, για αποζημιώσεις, αποκατάσταση ζημιών και υποδομών, από τον Ιανό.»

Κλείνοντας την ομιλία της, η καρδιτσιώτισσα υποψήφια αναφέρθηκε στην επόμενη εκλογική μάχη, τονίζοντας πως διακυβεύεται το μέλλον και η πορεία της χώρας. «Πρόκειται για την ανανέωση ενός συμβολαίου εμπιστοσύνης, που έχουμε οικοδομήσει με τον λαό. Πρόκειται για μια μάχη που θα καθορίσει αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω» ανέφερε.

Στην ομιλία της κ. Σκόνδρα, παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασιλης Κοντοζαμάνης. Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Καρδιτσιώτης Στρατηγός εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας και Πρόεδρος του Ι.Κ.Υ. κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης, ο Καρδιτσιώτης Πρόεδρος της Α.ΔΕ.ΔΥ. κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος και ο πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Μελάς. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Ν.Δ. και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Κ. Κ. Γιάννης Μπουρούσης, εκπρόσωποι του γραφείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., εκπρόσωποι πολιτιστ κών συλλόγων του Νομού μας και πλήθος κόσμου.