Καθώς οι ώρες περνάνε, όλο και περισσότερες ζημιές καταγράφονται στα χωριά της Παραμυθιάς, στη Θεσπρωτία, που επλήγησαν το βράδυ της Πέμπτης (19/1) από ανεμοστρόβιλο.

Ξεριζωμένα δένδρα, κομμένες κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, διάσπαρτα κεραμίδια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, δεξαμενές, μηχανήματα εξαερισμού, κεραίες, είναι η εικόνα των χωριών με το φως της ημέρας, ενώ τα συνεργεία του δήμου καταγράφουν τις ζημιές.

Μέχρι στιγμής, 40 σπίτια στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα, λένε σοκαρισμένοι οι κάτοικοι, καθώς, λόγω της κακοκαιρίας, ήταν όλοι στα σπίτια τους. Ήταν τέτοια η δύναμη του αέρα που μετέφερε δεκάδες μέτρα μακριά πολύ βαριά αντικείμενα, όπως μια δεξαμενή τυροκομείου στο χωριό Σκάνδαλο.

Προβλήματα στη Θεσπρωτία

Η περιοχή από χθες το βράδυ αντιμετωπίζει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την τηλεπικοινωνία. Στην Ποταμιά κατέρρευσαν σταβλικές εγκαταστάσεις, έπεσαν δύο κολόνες της ΔΕΗ υψηλής τάσης και τέσσερις του ΟΤΕ.

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, που βρίσκεται από τη νύχτα στα χωριά, θα ζητήσει, όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά:

Πηγή: iefimerida