Συνεχίζουν τον… καλπασμό τους οι τιμές των ακινήτων, κόντρα στην επιβράδυνση που καταγράφεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις εκτιμήσεις για «φρενάρισμα» ελέω κρίσης.

Μετά από ένα ανοδικό σερί, δεν ήταν λίγοι που εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το πλήγμα στα εισοδήματα, η άνοδος των επιτοκίων και η αβεβαιότητα θα άφηναν το αποτύπωμα τους στους δείκτες της εγχώριας κτηματαγοράς. Τα στοιχεία δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στο Δ’ 3μηνο του 2022 καταγράφηκαν ακόμη και διψήφιες αυξήσεις στη χώρα.

Σε ότι αφορά το Νομό Καρδίτσας, στις κατοικίες προς πώληση η μέση τιμή προσφοράς ανά τετραγωνικό μέτρο διαμορφώθηκε στα 690 ευρώ από 671 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, δηλαδή σημείωσε αύξηση της τάξης του 2,70%.

Την ίδια στιγμή, εκτίναξη σημείωσαν οι τιμές για τα ακίνητα προς ενοικίαση. Από τα 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, η τιμη έφθασε στα 4,72 ευρώ, δηλαδή αύξηση της τάξης του 18%.

Σε ότι αφορά τις κατοικίες προς πώλησης, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 3.261 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 579 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στο Νομό Πρέβεζας με +16,40%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στο Νομό Γρεβενών με -18%.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»