Τερμάτισε πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ!

Όπως αναμενόταν νικηφόρος ήταν ο αγώνας του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην και στα 35χλμ που έγινε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά το πρωί της Κυριακής!

Ο πολυνίκης Καρδιτσιώτης πρωταθλητής ολοκλήρωσε τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2.40.58 και παρότι η κούρσα δεν ήταν πολύ γρήγορη έκανε ένα καλό τεστ ενόψει της προετοιμασίας που θα ξεκινήσει για τις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις που τον περιμένουν στη νέα σεζόν.

Tαυτόχρονα κατέγραψε άλλη μια πανελλήνια νίκη στο πλούσιο παλμαρέ του.

Ο αγώνας αυτός ήταν ο πρώτος για το στίβο μέσα στο 2023 και ο Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε θέλοντας να τεστάρει τις δυνάμεις του.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ τόνισε:

«Οι συνθήκες δεν ήταν όσο καλές θα θέλαμε. Δυστυχώς η πίστα στο Κωπηλατοδρόμιο είναι αρκετά βαριά και δεν σου επιτρέπει να κυνηγήσεις κάτι καλό”, είπε ο έμπειρος αθλητής και συμπλήρωσε: “Είμαι σε καλή κατάσταση και θεωρώ πως σε έναν άλλο αγωνιστικό χώρο θα ήμουν σε θέση να πάω περίπου στο 2.36.

Οι αλλαγές με το ράκινγκ επιβάλλουν να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις”. Ο Παπαμιχαήλ στις 10 Φεβρουαρίου θα αναχωρήσει για Κολομβία μαζί με την ομάδα της Σλοβακίας, όπου για τέσσερις εβδομάδες θα συμμετάσχει σε προπονητικό καμπ. “Μετά την Κολομβία θα συμμετάσχω είτε σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό είτε στο Πανελλήνιο, ενώ υπάρχει και το Βαλκανικό. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη διετία, καθώς υπάρχει και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς στα 20χλμ. βάδην.

Αυτό σημαίνει πως μέσα στη σεζόν θα αγωνιστώ σε τουλάχιστον σε ένα 20άρι το οποίο θα μετρήσει για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού”. Στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παπαμιχαήλ ήταν ο Γιάννης Καύκας (Ολυμπιάς Πατρών) με 2.53.59 και στην τρίτο ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάς Πάτρών) με 2.59.07.

Στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν αγωνίστηκε καθώς βρίσκεται στην Αυστραλία σε προπονητικό καμπ.