Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Καρδίτσας έχει τη δυνατότητα να συντηρήσει το Πάρκο του Παυσιλύπου στη μορφή που θα λάβει με ο προωθούμενο έργο της ανάπλασης έδωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας στη σημερινή συνεδρίαση της «ώρας του Δημότη». Επίσης σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης των κορακοειδών και έχει μειωθεί ο πληθυσμός τους.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτών, στο πλαίσιο «της ώρας του δημότη» που έχει θεσμοθετήσει η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το Παυσίλυπο είναι τοπόσημο για την περιοχή μας. «Θα πρέπει να επενδύσουμε για να αυξήσουμε και την επισκεψιμότητα και να γίνει η Καρδίτσα γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Έχει να γίνει ανάπλαση από το 1990. Αυτό που θα επιδιώξει η Δημοτική Αρχή είναι να γίνει ομορφότερο το πάρκο, πιο σύγχρονο, να μπουν περισσότερα δέντρα. Είμαστε όλοι φίλοι του Παυσιλύπου και δεν θα θέλαμε κανένας να συνδέσει το όνομα του με το να γίνει το πάρκο χειρότερο από πριν» είπε και πρόσθεσε: «Για το αν ο Δήμος Καρδίτσας έχει τη δυνατότητα να το συντηρήσει, με την ίδια λογική δεν έπρεπε να γίνει τίποτα. Βεβαίως και έχει ο Δήμος τη δυνατότητα να το συντηρήσει και μάλιστα θα δώσει τη δέουσα προσοχή ώστε το κεντρικό σημείο της πόλης να παρουσιάζει την καλύτερη όψη που να το καμαρώνουν όλοι. Το αποτέλεσμα θα δικαιώσει πρώτα τους πολίτες και μετά τη δημοτική αρχή.

Κοράκια
Σε ότι αφορά τα κορακοειδή, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Τσιάκος σημείωσε ότι το πρόβλημα με τα κορακοειδή δεν αφορά μόνο την Καρδίτσα αλλά πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. «Ζητήσαμε και πήραμε άδεια για να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Έχουμε κάνει μελέτη με Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το τί πρέπει να γίνει. Ακολουθούμε πιστά ότι μας λένε οι επιστήμονες. Αυτή τη στιγμή έχει μειωθεί αρκετά ο πληθυσμός. Στις προθέσεις μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει νομοθεσία που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ότι θέλουμε, καθώς τα κορακοειδή είναι προστατευόμενο είδος» ανέφερε.