Δήμος Καρδίτσας: Πλατεία δικαστηρίων, όμβρια Καμινάδων, Σχολή Αστυφυλάκων στην «ώρα του Δημότη»

Απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοτών στο πλαίσιο της σημερινής «ώρας του δημότη» έδωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος.
Συγκεκριμένα:

Πλατεία Δικαστηρίων
Σε ερώτηση για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Δικαστηρίων, ο κ. Τσιάκος ανέφερε ότι έχει γίνει ήδη δημοπρασία του έργου και βρίσκεται στο στάδιο των δικαιολογητικών και των ενστάσεων. «Εκτιμώ ότι στους προσεχείς μήνες θα έχουμε ανάδοχο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Η συγκεκριμένη πλατεία είναι μια επιλογή της Δημοτικής Αρχής» επισήμανε.

Δίκτυο ομβρίων Καμινάδων
Απαντώντας σε ερώτηση για το δίκτυο των ομβρίων στις Καμινάδες, ο Δήμαρχος ανέφερε αρχικά ότι «από την πρώτη στιγμή μετά τον «Ιανό» είπαμε ότι η Καρδίτσα πρέπει να περάσει από την αντιπλημμυρική προστασία στην αντιπλημμυρική θωράκιση. Αντιπλημμυρική προστασία υπάρχει και είναι ο καθαρισμός των ποταμών, η ενίσχυση των αναχωμάτων που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Έχουμε στείλει και σχετικό έγγραφο διότι με τις καιρικές συνθήκες που είναι εξαιρετικά ξηροθερμικές υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρών στον ερχόμενο Αύγουστο – Σεπτέμβριο. Για να πάμε όμως στην αντιπλημμυρική θωράκιση χρειάζονται και μεγάλα έργα υποδομής που τα απαιτούμε».
Σημείωσε ότι έχει μπει σε σειρά στο τί καθαρίζεται από τα φρεάτια. «Η πλημμύρα δεν γίνεται από όμβρια ύδατα ή τα βρόχινα νερά, αλλά από τα ποτάμια. Στην περιοχή των Καμινάδων που παρουσιάζει φαινόμενα δύσκολης απορροής σε ισχυρές βροχοπτώσεις, έχουμε πάρει την ρητή δέσμευση του Υφυπουργού Υποδομών ότι θα χρηματοδοτήσει μελέτη περίπου 500.000 με την οποία επιστήμονες του είδους θα μας υποδείξουν τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην περιοχή, στο Παλέρμο, στα Καροπλεσίτικα και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κτίριο παλιάς σχολής Αστυφυλάκων
Από Δημότη τέθηκε το θέμα για τις ενέργειες που θα κάνει ο Δήμος ως προς την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων στην οδό Τρικάλων, μετά την ανακοίνωση ίδρυσης Σχολής Αστυφυλάκων στο Μουζάκι.
Ο κ. Τσιάκος διευκρίνισε ότι το κτίριο δεν μπορεί να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου. «Είχαμε ζητήσει εγγράφως πολλές φορές να λειτουργήσει η σχολή Αστυφυλάκων και να βρεθούν τα χρήματα για την επιδιόρθωση του κτιρίου. Εκτιμήθηκε ότι το ποσό ήταν μεγάλο και δεν επιθυμούσε το κράτος να το υλοποιήσει από τη στιγμή που υπήρχαν άλλες λύσεις. Λέμε ότι το κτίριο θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Είμαστε στη διαδικασία με την οποία θα προσπαθήσουμε να ζητήσουμε και από το Υπουργείο Παιδείας να έρθει μία σχολή στην Καρδίτσα και να μπορέσει να στεγαστεί στο κτίριο. Το κτίριο δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο γιατί με το πέρασμα του χρόνου θ α το καταστήσει τελείως μη λειτουργικό» ανέφερε μεταξύ άλλων.