Ερωτήματα για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη, για το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων και για ρυθμίσεις στα ενοίκια χωραφιών απαντήθηκαν στην «ώρα του δημότη».
Αναλυτικά:

Λουμάκη
Το ερώτημα για το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής ως προς την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη έθεσε δημότης. Παίρνοντας το λόγο ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σβερώνης, ανέφερε ότι υπάρχει ανάδοχος για τη μελέτη του έργου. «Η μελέτη έχει βασιστεί στους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που υπήρχαν από παλιότερες δημοτικές αρχές. Μόλις θα παραδοθεί η μελέτη θα δούμε τι περιέχει» είπε.
Ρύθμιση για ενοίκια χωραφιών
Τη δυνατότητα ρύθμισης 100 δόσεων όσων έχουν ενοίκια σε χωράφια του Δήμου έθεσε δημότης, με τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Αντωνίου να απαντά ότι η ρύθμιση είναι συγκεκριμένη, δεν εξαρτάται από το Δήμο και προβλέπει 24 δόσεις.
Αδέσποτα
Σε ερώτηση για τα αδέσποτα και το διαδημοτικό καταφύγιο, ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος σημείωσε ότι τα αδέσποτα σκυλιά δεν είναι αδέσποτα από επιλογή αλλά γιατί κάποιοι τα εγκατέλειψαν. «Ως δημοτική αρχή καταδικάζουμε την αποτρόπαια πράξη να ρίχνουν κάποιοι φόλες» είπε και πρόσθεσε: «ως δημοτική αρχή θα πρέπει να τηρήσουμε μια στάση υπεύθυνη. Να βρεθεί ένας τρόπος να μην επιτίθενται σε ανθρώπους. Έχουμε κάνει ότι προβλέπει νόμος. Καταργήσαμε το τέλος που είχε μπει για τα αδέσποτα και από υστέρημά μας ως Δήμος βάλαμε ένα μεγάλο ποσό για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, που είναι πρόβλημα και όλων των Δήμων. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ως πολίτες». Αναφέρθηκε στην διαδημοτική συνεργασία που ιδρύθηκε για το διαδημοτικό καταφύγιο λέγοντας: «Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί το μέρος. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία πολύ θετική εξέλιξη με τον αποχαρακτηρισμό ενός χώρου στο Δήμο Μουζακίου που θα μας έλυνε τα χέρα. Πιστεύω είμαστε πολύ κοντά στο να αποχαρακτηριστεί για να κάνουμε τη μελέτη και να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για το διαδημοτικό καταφύγιο».