Απεργιακή κινητοποίηση από εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα στην Καρδίτσα (φωτο)

Απεργιακή κινητοποίηση με επίκεντρο τα εργασιακά ζητήματα διοργάνωσε σήμερα το πρωί στην κεντρικη πλατεία της Καρδίτσας το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στον δημόσιο τομέα.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση με ομιλητή τον Πρόεδρο του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας Απόστολο Ταξιάρχη, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Ταξιάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων: «απεργούμε και στέλνουμε μήνυμα αγανάκτησης, αντίδρασης και οργής για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησης της ΝΔ και έχει οδηγήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε ξέφρενη πορεία, εξαθλιώνοντας και συνθλίβοντας τους οικονομικά ασθενέστερους, προς όφελος του κεφαλαίου».

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει: «Δεκατέσσερα χρόνια τώρα, από την αρχή των μνημονίων, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική μεθοδευμένης εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνίας.

Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, απέναντι στα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους συναδέλφους τους του υπολοίπου Δημοσίου Τομέα, καθώς και του Ιδιωτικού, οφείλουν να αντιδράσουν.

Διεκδικούμε:
-Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.
-Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.
-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας.
-Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
-Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
-Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η διάλυση και η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.).
-Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
-Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.
-Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.
-Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
-Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς».