Απεργιακή κινητοποίηση στην Καρδίτσα απο τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ

Σε απεργιακή κινητοποίηση έχουν κατέλθει σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ στην Καρδίτσα και σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΦΚΑ.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ διεκδικούν ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων αλλά και την μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

Στην Καρδίτσα η υπηρεσία κατέβασε ρολά, με τους εργαζομένους να συγκεντρώνονται στην είσοδο της τοπικής Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ. Στο πλαίσιο της κινητοποίηση διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες για τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τα κύρια αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

-Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.

-Άμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό και παράλληλη επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

-Να μην τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης Γενικών και Διευθυντών στελέχη του ιδιωτικού τομέα και «golden boys» με ειδικό -προκλητικό μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες.

-Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του και όχι από Ανώνυμη Εταιρία.

-Κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.

– Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση τον πληθωρισμό και καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως να απαιτούνται δικαστικές προσφυγές.