Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να κλείσει το θέμα των εκκρεμοτήτων που υπάρχει με την εξόφληση των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες από τον «Ντάνιελ».

Ωστόσο ακόμη παραμένει άγνωστο το τελικό ύψος των αποζημιώσεων που θα λάβουν αγρότες, παρότι εδώ και μήνες ζητούν από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ σχετική ενημέρωση. Εκτιμούμε ότι αν τα τελικά ποσά δεν φθάνουν στα επιθυμητά από τους αγρότες επίπεδα, δύσκολα θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση πριν τις ευρωεκλογές!

Πάντως μετά και τις ζημιές που έχουν υποστεί στα βαμβάκια κατά τη διαδικασία του φυτρώματος, προχωρώντας σε επανασπορές, οι αγρότες στον κάμπο της Καρδίτσας έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Το χειρότερο μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του παραγωγικού κόσμου είναι ότι οι σοδειές αναμένονται μικρότερες στα περισσότερα προϊόντα, την ώρα μάλιστα που οι τιμές παραγωγού κινούνται καθοδικά.

Ζητούμενο λοιπόν είναι ή άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων από τον «Ντάνιελ», η στήριξη των βαμβακοπαραγωγών για τις επανασπορές αλλά και η οικονομική ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος που αναμένεται να έχουν και φέτος ως απόρροια των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου.

Κ.Π.