Αρχίζει σήμερα η άρδευση στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

    Αρχίζει σήμερα Πέμπτη η αρδευτική περίοδος στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρώπου. Η παροχή του νερού θα ξεκινήσει με αξιόλογα αποθέματα υδάτων, αλλά με ρεκόρ αρδευόμενων καλλιεργειών, κυρίως καλαμποκιού που απαιτεί μεγαλύτερες ποσότητες νερού καθώς οι αγρότες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη διεθνή συγκυρία που έφερε αύξηση των τιμών παραγωγού.

    Να θυμίσουμε άλλωστε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Αθανάσιος Μαρκινός, μιλώντας στο Νέο Αγώνα (εδώ) είχε κάνει λόγο για την «πιο δύσκολη αρδευτική περίοδο των τελευταίων ετών».
    Από την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση του ΤΟΕΒ είχε αποστείλει αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ενεργοποίηση του Υδροηλεκτρικού Σταθμού με σκοπό την έναρξη της άρδευσης. Τελικά το «πράσινο φως» δόθηκε χθες και η παροχή του αρδευτικού νερού θα αρχίσει σήμερα στο δίκτυο των 120.000 στρεμμάτων, δεδομένης της ζήτησης νερού σε αρκετές περιοχές, αφού οι βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν είτε ήταν ανεπαρκείς, είτε λόγω της σύστασης των εδαφών δεν συγκράτησαν την απαραίτητη υγρασία για το φύτρωμα και την ομαλή εξέλιξη των καλλιεργειών.

    Το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του Οργανισμού ολοκλήρωσαν τις βασικές εργασίες συντήρησης του δικτύου και πλέον είναι έτοιμο για την έναρξη της παροχής νερού στα χιλιάδες Μέλη του. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ
    Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα