Τα τρακτέρ στο δρόμο για αναπλήρωση του εισοδήματος και μείωση του κόστους παραγωγής - αντιμέτωποι ξανά με ΜΑΤ οι αγρότες (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Με κυρίαρχο αίτημα την αναπλήρωση του εισοδήματος στο 1 ευρώ για το βαμβάκι και τη μείωση του κόστους παραγωγής, τα τρακτέρ τα οποία βρίσκονταν στις πλατείες των χωριών του Ν. Καρδίτσας βγήκαν σήμερα στο δρόμο για το στήσιμο δυναμικού μπλόκου που θα έχει προοπτική Θεσσαλικού χαρακτήρα.

Ομοίως σε μπλόκα και κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Κομβόι με τρακτέρ που ξεκίνησαν από χωριά έφτασαν στο Δέλτα. Εκεί επαναλήφθηκε το σκηνικό του Δεκεμβρίου, καθώς οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ και κλούβες της Αστυνομίας που απέκλειαν τις προσβάσεις προς τον Ε-65 καθώς και άλλα σημεία του οδικού δικτύου. Η συγκεκριμένη εικόνα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και οργή στις τάξεις των αγροτών, με τους εκπροσώπους του αγροτικού κινήματος να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιλέγει για ακόμη μια φορά την καταστολή αντί την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μικρομεσαίος αγροτικός κόσμος.

Με τα τρακτέρ μπλοκαρισμένα στις εισόδους του κυκλικού κόμβου, άρχισαν οι συζητήσεις των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και των αγροτών με την αστυνομία. Οι αγρότες υπογράμμισαν σε έντονο τόνο ότι σκοπός τους είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και η διεκδίκηση λύσεων. Ζήτησαν να ανέβουν στον Ε65 παρατάσσοντας τα τρακτέρ αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την αστυνομία.

Τελικά όλα τα τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο που συνδέει τον κυκλικό κόμβο με τον Παλαμά, ενώ κατόπιν η αστυνομία άνοιξε τις εισόδους και εξόδους του Ε65.