Για μία ακόμη φορά ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ δήλωσε παρών σ’ ένα κορυφαίο διεθνές ραντεβού του βάδην! Ο Καρδιτσιώτης μόνιμος πανελληνιονίκης συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου στον τελικό των 35χλμ που γινόταν την ίδια ώρα με τον αντίστοιχο των γυναικών.

Ενώ πήγε στο Μόναχο μετά από μία καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ορεγκον όπου είχε σημειώσει και νέο ατομικό (και πανελλήνιο φυσικά) ρεκόρ, και με υψηλές προσδοκίες, δυστυχώς τον πρόδωσε ένας τραυματισμούς, την στιγμή μάλιστα που φόρτσαρε και άρχιζε να κερδίζει έδαφος…

Στο 30ο χιλιόμετρο ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και θεώρησε σκόπιμο, όπως δήλωσε και στο τέλος, να μην συνεχίσει ρισκάροντας έναν πολύ πιο σοβαρό τραυματισμό. Πρώτος στον αγώνα ο Ισπανός Λόπεζ με χρόνο 2.26.49, δεύτερος ο Γερμανός Λίνκε με χρόνο 2.29.30 και τρίτος ο Ιταλός Τζιουπόνι με χρόνο 2.30.34.

Επιστρέφοντας στον τελικό των γυναικών η άλλη Ελληνίδα, η Έφη Κουρκουτσάκη για δεύτερη διαδοχικά μεγάλη διοργάνωση κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια της απόλυτα επιτυχημένη.

Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε στην 16η θέση στα 35χλμ. βάδην με 3.07.42 σε έναν αγώνα, όπου είχε αρκετή ζέστη, η οποία επηρέασε αρκετές αθλήτριες.
Δεν κατάφερε να τερματίσει η Κκυριακή Φιλτισάκου.