Σήμερα Δευτέρα το τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο 20χρονο Αναστάσιο Κουτσόπουλο

Βαρύ και πένθιμο παραμένει το κλίμα σε όλη τη χώρα μετά το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ελλάδας στα Τέμπη.
Με την μακάβρια διαδικασία της ταυτοποίησης να οδεύει προς ολοκλήρωση, οι χαροκαμένες οικογένειες έχουν αρχίσει να κηδεύουν τα παιδιά και τους συγγενείς τους μέσα σε ανείπωτη θλίψη και πόνο.

Την εβδομάδα αυτή, η Καρδίτσα θα πει το τελευταίο «αντίο» στα δικά της θύματα, που τόσο άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής τους.
Σήμερα στη 1 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης Καρδίτσας θα τελεστεί η κηδεία του Καρδιτσιώτη φοιτητή Αναστάσιου Κουτσόπουλου (από τις 12 το μεσημέρι η σορός θα βρίσκεται στον Ι. Ναό). Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση των σκοπών της «Φλόγας» Καρδίτσας και για το «Σπίτι της Αγάπης» Καρδίτσας.

Ο Καρδιτσιώτης φοιτητής έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, λίγα λεπτά αφού είχε πει στη μητέρα του «μαμά κοιμήσου, θα αργήσω».
Σπούδαζε στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και επέστρεφε μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Είχε πάρει το τρένο από την Καρδίτσα, το απόγευμα της Τρίτης. Στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου μπήκε στην μοιραία αμαξοστοιχία προκειμένου να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.
Ο Τάσος ήθελε να τελειώσει την σχολή του και μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, να φροντίσουν τα κτήματα της οικογένειας στο χωριό. Όταν δεν μελετούσε και δεν δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση, του άρεσε να φεύγει με την μοτοσικλέτα του στον κάμπο.

Αναμένεται να ακολουθήσει μέχρι την Πέμπτη και η κηδεία του 34χρονου Βάιου Βλάχου.
Την ίδια ώρα, οι οικογένειες όλων των θυμάτων και η ελληνική κοινωνία ζητούν να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα