Μπλόκο επιβίωσης είναι αυτό που στήθηκε με πάνω από 600 τρακτέρ στον κόμβο του Ε-65 από τους Καρδιτσιώτες αγρότες, εδώ και 17 ημέρες. Μπλόκο επιβίωσης για τους ίδιους, για την τοπική οικονομία, για την Καρδίτσα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να έβγαλε κάποια θετικά νέα σε ότι αφορά το αγροτικό πετρέλαιο, ο πρωθυπουργός μπορεί να ανακοινώσει από τη Λάρισα στις 23 Φλεβάρη, αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ (μόνιμο μέτρο για χαμηλής φορολογίας αγροτικό πετρέλαιο), όμως αυτά δεν αρκούν για να καταστούν βιώσιμες οι καλλιέργειες.

Το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει με τη βαμβακοκαλλιέργεια, καθώς οι σεισμοί στην Τουρκία όπου καταλήγει το 70% του ελληνικού βαμβακιού (και του θεσσαλικού προφανώς) κατευθυνόταν στην περιοχή που επλήγη από τα Άδανα, μέχρι την Αντιόχεια, όπου βρίσκονται τα περισσότερα κλωστήρια της γειτονικής χώρας.

Με τιμές κάτω από τα 70 λεπτά το κιλό και με τα σημερινά κόστη σε ενέργεια, λιπάσματα κλπ, η καλλιέργεια του «λευκού χρυσού» καθίσταται ασύμφορη, ωστόσο το βαμβακερό ύφασμα κερδίζει έδαφος και σε λίγα χρόνια θα αποτελεί κύρια επιλογή για τις πλούσιες χώρες, με δεδομένο ότι ο πλανήτης επιχειρεί να αποφύγει το πλαστικό, άρα και τα συνθετικά υφάσματα σε μια προσπάθεια σωτηρίας του περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα