Χιονοπτώσεις και παγετό θα φέρει στη χερσαία Μαγνησία και τις Σποράδες η νέα κακοκαιρία με το όνομα «Barbara», καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου, σύμφωνα και με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που βασίζεται στο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με το meteo.gr, χιόνια θα πέσουν ακόμη και μέσα στο Βόλο. Συγκεκριμένα ασθενή χιονόπτωση και χιονόνερο προβλέπει για αύριο Κυριακή στην πόλη του Βόλου, αλλά και από Δευτέρα βράδυ, την Τρίτη και την Τετάρτη κατά διαλείμματα. Ο Λαρισαίος Μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης εξάλλου ανέφερε πως η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως νότιο Πήλιο, Όθρυ και νότια παράλια Λάρισας, αλλά και Σποράδες

Το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

Την Κυριακή θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και η Χαλκιδική. Πριν από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα τη Βοιωτία και την Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.
Τη Δευτέρα κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).