Ένα απόλυτα επιτυχές Συνέδριο «τρέχουν» για 12η φορά οι φοιτητές της Κτηνιατρικής (φωτο+video)

Για 12η φορά διοργανώνεται το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής, το οποίο πρόκειται για ένα άρτια οργανωμένο συνέδριο με πλήθος εκδηλώσεων, παρουσίες ερευνητικών εργασιών που φέρνουν εις πέρας οι φοιτητές των τμημάτων Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία και καθοδήγηση από τους καθηγητές τους.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο που «τρέχουν» οι φοιτητές της Κτηνιατρικής πραγματοποιείται στην Καρδίτσα, στο αμφιθέατρο του τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις από τους φοιτητές λαμβάνουν χώρα σήμερα το Σάββατο έως και τις 6 το απόγευμα, αλλά και αύριο Κυριακή που θα διαρκέσουν έως τις 4.15 το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις τους στο «Νέο Αγώνα» οι φοιτήτριες της Κτηνιατρικής εκ μέρους του Συνεδρίου, Μάγδα Παπαργυρίου και Αναστασία – Νικολέτα Πατσιά, ανέφεραν ότι και οι δύο σχολές της Κτηνιατρικής έχουν καθιερώσει το συνέδριο – συνάντηση κάθε Μάιο, το οποίο φέτος γίνεται ξανά στην Καρδίτσα. «Είμαστε χαρούμενοι γιατί οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς παίρνουν σάρκα και οστά. Πρόκειται για μια φοιτητική δράση που έχει στηθεί από φοιτητές για τους φοιτητές. Υπάρχει τεράστια ανταπόκριση, πέρυσι στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν 600 φοιτητές και φέτος θα είναι επιτυχές το συνέδριο», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, οι φοιτήτριες της Κτηνιατρικής μίλησαν για τη θεματολογία του Συνεδρίου. «Φέτος το Συνέδριο απαρτίζεται από παρουσιάσεις φοιτητών και κάποια εργαστήρια, πρακτικά workshops. Απευθύνονται σε φοιτητές και αφορούν κτηνιατρικά θέματα, τα ζώα συντροφιάς, τα παραγωγικά ζώα, τα εξωτικά ζώα, τα τρόφιμα και την ενιαία υγεία. Οτιδήποτε αφορά άμεσα ή έμμεσα την κτηνιατρική επιστήμη. Οι εργασίες επιμελούνται από φοιτητές, αλλά φυσικά έχουν την επίβλεψη από καθηγητές. Στηρίζουν και διατηρούν το επιστημονικό επίπεδο αρκετά υψηλά, και τους ευχαριστούμε», πρόσθεσαν μεταξύ άλλων.