Δεν χωράει άλλη έγνοια - βάρος στο μυαλό των πληγέντων

Όλο αυτό το διάστημα ήρθαν ξανά στο προσκήνιο παράπονα των δημοτών για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι πλημμυροπαθείς, καλώντας τους η Εφορία να πληρώσουν εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που αποστέλλονται για πλημμυρισμένες και κατεστραμμένες οικίες.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, επτά μήνες μετά τις πλημμύρες, ενώ η αρμόδια Αρχή ενημερώνει ότι σε περίπτωση που σταλούν «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ, πλημμυροπαθείς θα μπορούν μέσω αίτησης να ζητήσουν απαλλαγή, από τη στιγμή που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Παρότι η Εφορία προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση στις αρχές Απριλίου, ότι έχει εξαιρέσει τους πληγέντες από τα εκκαθαριστικά, αρκετοί έλαβαν παραδόξως κανονικά «ραβασάκια». Και δεν θεωρούμε ότι απέμεινε άλλη υπομονή στους πληγέντες ώστε να συμπληρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι αιτήσεις και να συλλέγουν έγγραφα – δικαιολογητικά για κάθε διαδικασία. Ασφαλώς πρέπει να ακολουθείται μια σειρά ενεργειών για πλήρη διαφάνεια και ισότιμη δικαιοσύνη στο θέμα των αποζημιώσεων, αλλά ακατανόητο εξίσου ότι πρέπει να αποδεικνύουν τα αυτονόητα.
Δ.Γ.