Ο συμπολίτης έμπειρος προπονητής Σάκης Τσιώλης φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (metropolis) και μίλησε για όλα όσα απίθανα συνέβησαν με την απομάκρυνσή του από την Καλαμάτα, πριν καν αρχίσει η σεζόν!

Δεν έκρυψε την πικρία του για τον τρόπο που οδηγήθηκε στην έξοδο, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καλαμάτας από το Σικάγο δεν τον έχει δει ποτέ!

Αναλυτικά ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δήλωσε:

Υπήρχαν διάφορα θέματα και προβλήματα, μίλησα με τον ιδιοκτήτη της Καλαμάτας από το Σικάγο, εξ Αμερικής που δεν τον είχα γνωρίσει και αποχώρησα. Στην Καλαμάτα κάθισα τρεις μήνες, τους δύο μήνες κάναμε προετοιμασία. Δημιουργήσαμε μία ομάδα. Το θέμα είναι πως ο Αναστόπουλος δεν έφυγε ποτέ. Ήθελε πολύ να επιστρέψει. Αφού είδα ότι μιλούν πίσω από την πλάτη μου και θέλουν να συνεργαστούν, αποφάσισα να φύγω.

Με ρωτάτε ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός της απόλυσης; Εάν είναι ο Αναστόπουλος που διατήρησε επαφές με τους παίκτες το διάστημα που ήμουν εγώ εκεί ως προπονητής; Θα σας απαντήσω πολύ απλά: Τα πάντα εξαρτώνται από την διοίκηση. Αφού το επέτρεψε να συμβεί, συνέβη. Όποιος βρει χώρο, τρυπώνει, αυτό συνέβη. Πείτε μου, για ποιο λόγο έπρεπε να καθόμουν εκεί; Θα σας αναφέρω το εξής: Ιδιαίτερα στην δεύτερη εθνική, σε όσες ομάδες θήτευσα ήμασταν μία γροθιά. Και με όλες τις ομάδες κάναμε πορεία πρωταθλητισμού. Δεν μιλούσαν πίσω από την πλάτη μου”.

ε τον Αναστόπουλο δεν μίλησα, δεν έχω παρτίδες μαζί του. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία δημόσια, τίποτα περισσότερο. Με τον Αναστόπουλο δεν είχα αντιπαράθεση από παλιά. Καλά να είναι, να βρει αυτό που θέλει. Είμαι απλά πικραμένος γιατί έφτυσα αίμα για να φτιάξω αυτή την ομάδα, σε αυτό το διάστημα των τριών μηνών. Μια χαρά ήμουν στα τελευταία δύο χρόνια με τις διαδρομές μου. Με έπεισαν όμως όλοι αυτοί να πάω στην Καλαμάτα και μετά από ένα γκάλοπ ήθελαν οι φίλαθλοι να γυρίσω ξανά. Όμως ξαφνικά άρχισαν να γίνονται διάφορα πράγματα πίσω από την πλάτη μου. Διαιωνίζονταν η κατάσταση. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα, έχοντας 750 παιχνίδια τους πάγκους των ομάδων. Με πείραξε το γεγονός ότι δεν με σεβάστηκαν. Γιατί να με ταλαιπωρούν με αυτό τον τρόπο; Το θέμα είναι πως τον μεγαλομέτοχο από το Σικάγο, δεν τον είδα ποτέ.