ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ προχώρησε κατά συντριπτική πλειοψηφία όπως αυτή εκφράστηκε από τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των μεγάλων ομάδων στη διακοπή πάσης φύσεως αγωνιστικής δραστηριότητας.

Το χιλιοταλαιπωρημένο τα τελευταία χρόνια ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται για μία ακόμη φορά στη “δίνη” μιας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί χωρίς την ευθύνη του.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΕΠΟ με φόντο το μητρώο της ΓΓΑ έχουν φέρει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το τοπικό ποδόσφαιρο σε μια κατάσταση από την οποία μόνο κερδισμένο δεν βγαίνει.

ΜΠορεί και από τις δύο πλευρές οι ηγεσίες τους να κόπτονται για το καλό του, επί της ουσίας όμως τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται μάλλον είναι άλλα.

Η ουσία είναι ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με ένα σωρό προβλήματα να διογκώνονται και να οδηγούν σωματεία σε αφάνεια και από τους λίγους παράγοντες που έχουν απομείνει για να στηρίξουν τις ομάδες και να τις κρατήσουν όρθιες είναι στο “κόκκινο”, το τελευταίο που θα ήθελαν τώρα είναι να βιώσουν μια αγωνιστική αδρανοποίηση που δεν γνωρίζει κανείς πόσο θα κρατήσει.

Ευτυχώς που επιτρέπεται αυτή τη φορά (σε αντίθεση με την πανδημία) να δίνουν φιλικά! Διότι η απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ μιλάει για “διακοπή” όχι για αναστολή. Ο όρος “διακοπή” είναι κάτι το αόριστο.

Και μάλιστα έρχεται να προστεθεί και η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ που λέει ότι δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα μέχρι να αρθεί ο νόμος με τον οποίο κανένα σωματείο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σ αυτά αν δεν είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο. Με λίγα λόγια αν δεν υπάρξει άμεσα μία συνάντηση για να ξεπεραστούν τα “αγκάθια” θα τραβήξει επ’ αόριστον και προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποια τέτοια πρόθεση από το υφυπουργείο Αθλητισμού και την ηγεσία της ΕΠΟ.

Μετά την εξέλιξη αυτή τα σωματεία έχουν εγκλωβιστεί σε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Εδώ έρχεται να προστεθεί η ρήση που λέει: “Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια”.