Εντείνεται η κίνηση για τον Πασχαλινό οβελία στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας

Σε εορταστικούς ρυθμούς έχουν αρχίσει να κινούνται οι παραδοσιακοί κρεοπώλες της Καρδίτσας. Η καταναλωτική κίνηση εντείνεται όσο το κοινό της προετοιμάζεται για το Πασχαλινό τραπέζι και θα κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες της Μ. Εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των πασχαλινών αμνοεριφίων φέτος, όπως δήλωσε στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας Κώστας Μπέσιος διαμορφώνονται στα 14 ευρώ/κιλό. «Η τιμή στο αρνάκι και το κατσικάκι είναι φέτος στα 14 ευρώ» επισημαίνει και προσθέτει ότι τα τοπικά κρεοπωλεία διαθέτουν ντόπια αμνοερίφια σε αντίθεση με άλλα σημεία πώλησης που είναι εισαγόμενα. Προσθέτει επίσης ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού, πως στόχος είναι στο «καλάθι του Πάσχα» το αρνί να πωλείται κάτω από 10 ευρώ το κιλό, δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

«Σήμερα σφάζουμε τα αρνιά στα 9 με 10+ ευρώ. Είναι αδύνατο να πουλήσει κάποιος κάτω από 10 ευρώ» ανέφερε και συνέχισε ότι το μέτρο με το «καλάθι» ευνοεί τα σούπερ μάρκετ.
Ακόμη στέκεται στη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε παραγωγούς και κρεοπώλες διατηρώντας υψηλά την ποιότητα των διαθέσιμων αμνοεριφίων, αλλά και στη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει οι κροπώλες με το καταναλωτικό κοινό.