Διαμαρτυρίες με κλείσιμο δρόμων και φωτιές από ρομά της Μαύρικα και των Σοφάδων (φωτο & βίντεο)

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ 16ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε διαμαρτυρίες με κλείσιμο δρόμων και κάψιμο αντικειμένων έχουν προχωρήσει ρομά από τους οικισμούς της Μαύρικα και των Σοφάδων, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Η αρχή έγινε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας- ξημερώματα Κυριακής, με ομάδα ρομά από τον οικισμό των Σοφάδων να προχωρά στο κλείσιμο της εθνικής οδού Καρδίτσας – Αθηνών καίγοντας ελαστικά, ενώ κάποιοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα και κατέστρεψαν πινακίδες.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται σήμερα το βράδυ, με εκ νέου κλείσιμο της εθνικής οδού Καρδίτσας- Αθηνών έξω από τον οικισμό των Σοφάδων, αλλά και του δρόμου Καρδίτσας- Δέλτα στο ύψος της γέφυρας του Καράμπαλη.

Οι διαμαρτυρόμενοι ρομά καίνε ελαστικά και κάδους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίθεση δέχθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στους Σοφάδες.
Παράλληλα όπως ανέφερε δημότης Σοφάδων που επικοινώνησε με το Νέο Αγώνα, την ώρα που διήλθε από το σημείο της διαμαρτυρίας, το αυτοκίνητό του δέχθηκε επίθεση με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές, ενώ χρειάστηκε να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας προληπτικά καθώς ο ηλικιωμένος πατέρας του που ήταν συνοδηγός αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Στα σημεία έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα