Εξωπραγματικά πλάνα από τα βάθη του ωκεανού έρχονται στη δημοσιότητα με μία σπάνια μέδουσα «φάντασμα» μήκους 10 μέτρων να «συλλαμβάνεται» από τον φακό των ερευνητών στα νερά του κόλπου Μοντερέι της Καλιφόρνιας, στις ακτές δηλαδή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Τα μακριά πλοκάμια της γιγάντιας μέδουσας «φάντασμα», κοινώς Stygiomedusa όπως ονομάζεται, έγιναν ορατά από τους ερευνητές της θάλασσας του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Μοντερέι, σε βάθος 3.200 ποδιών, δηλαδή 975 μέτρων.

μεδουσα1
μεδουσα2

Η Stygiomedusa είναι από τις μεγαλύτερες μέδουσες που έχουν εντοπιστεί ποτέ στον πλανήτη και «κολυμπά» στα βαθύτερα μέρη όλων των ωκεανών του κόσμου εκτός της Αρκτικής. Αυτή είναι μία από τις σπάνιες -συνολικά εννέα- φορές που οι εν λόγω επιστήμονες έχουν δει αυτό το παρέξενο θαλάσσιο πλάσμα.

μεδουσα34

Σημειώνεται πως τo εν λόγω θαλάσσιο «φάντασμα» θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Τα πλοκάμια της έχουν μήκος σχεδόν 10 μέτρων, ώστε να μπορεί να «γραπώσει» το θήραμα της. Ζει σε βάθος άνω των 1.000 μέτρων, μακριά από τους ανθρώπους με λίγους να είχαν την ευκαιρία να την αντικρίσουν.

Σημειώνεται πως συνολικά μόλις 100 φορές μέχρι σήμερα, οι ερευνητές είχαν την τύχη να την «συναντήσουν», όπως αναφέρει το Live Science.

Πηγή: protothema