Σε οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον σε συνολική ποινή 50 ετών (εκτιτέα τα 20) καταδικάστηκε ο «ψευτογιατρός» Νικόλαος Κοντοστάθης για τις πράξεις που κρίθηκε ένοχος. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του επέβαλε και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

«Καλά να πάθεις…» φώναξαν συγγενείς θυμάτων, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Νωρίτερα, είχε κριθεί ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

Αθώοι κρίθηκαν οι 16 συγκατηγορούμενοι του «ψευτογιατρού, ενώ οι δικαστές έκριναν ενοχο το κεντρικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος που αφορά στο διάστημα 1.5.20 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Με δάκρυα στα μάτια, η πρόεδρος της έδρας κηρύσσοντας το πέρας της διαδικασίας έκανε λόγο για μια συγκλονιστική υπόθεση που διήρκησε πολλούς μήνες και ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της δίκης.

Η αντίδραση της προέδρου, Αθανασίας Βασιλάκη, συγκίνησε το ακροατήριο, το οποίο και την καταχειροκρότησε.

Για ημέρα δικαίωσης κανουν λόγο οι συγγενείς εμφανώς συγκινημένοι.

Πηγή:cnn.gr