Δημ. Συμβούλιο Λ. Πλαστήρα: Δημιουργία ομάδας για φυσικές καταστροφές, τετραήμερο φεστιβάλ, καθορισμός κοινόχρηστων χώρων και καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Καθορισμός κοινόχρηστων χώρων
Σε διαδικασία καθορισμού όλων των κοινόχρηστων χώρων βρίσκεται ο Δήμος Λ. Πλαστήρα όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιδήμαρχος Βάσω Ξηροφώτου, με αφορμή ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Σακελλαρίου. «Έχουμε βάλει όλους τους μηχανικούς να καταρτίσουν τα τοπογραφικά και να μπει μίσθωμα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Της τακτικής συνεδρίασης του Σώματος προηγήθηκε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος εγκρίθηκε απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα διακρατικό πρόγραμμα καινοτομίας που συμμετέχουν η Ισπανία, η Ιταλία και Ελλάδα, τρία πολυτεχνεία από τις χώρες, ενώ από την Ελλάδα οι Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλίας και ο Δήμος Λ. Πλαστήρα ο μοναδικός από τη χώρα μας. «Πέρα από τη γνώση που θα παραχθεί σχετικά με τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων και την επανάχρηση του νερού, θα δοθούν απευθείας ποσά στους ιδιώτες που θα εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία με βάση το πρόγραμμα που θα βγει. Αθροιστικά θα δοθούν 250.000 ευρώ για την εφαρμογή των πρακτικών που προβλέπει το πρόγραμμα» είπε.

Τετραήμερο Φεστιβάλ
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Νάνος, ο Δήμος Λ. Πλαστήρα έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε το καλοκαίρι να διοργανώσει τετραήμερο φεστιβάλ λίμνης Πλαστήρα που θα κλείσει με μια πολύ μεγάλη συναυλία στην οποία θα συμμετάσχει ιστορικό όνομα του καλλιτεχνικού κόσμου. «Ο Δήμος κάνει προσπάθεια να δημιουργήσει ένα θεσμό που θα φέρει πλήθος κόσμου στην περιοχή μέσα από ένα πλέγμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων» είπε, και το προσδιόρισε χρονικά στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Εθελοντική ομάδα για
τις φυσικές καταστροφές

Μείζονος χαρακτήρισε το ζήτημα της πυροπροστασίας, επισημαίνοντας ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είπε ότι ο Δήμος πέρα από τις προβλεπόμενες ενέργειες αναλαμβάνει τον καθαρισμό δρόμων και την κλαδονομή σε περιοχές που πρέπει να είναι καθαρέςΌπως είπε ο Δήμαρχος, το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι ήταν ήπιος ο φετινός χειμώνας. Τόνισε ότι βιώνουμε την κλιματική κρίση με τον «Ιανό» και τον «Ντάνιελ».
Ταυτόχρονα ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας φυσικών καταστροφών για πυρκαγιές, πλημμύρες, καταπτώσεις κλπ, που την συντονίζει ο Ηλίας Κατοίκος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην πυροσβέστης.Χαρακτήρισε σημαντική τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με τον Δήμο να στηρίζει με εξοπλισμό τη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ τόνισε τη σημασία της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν ως εθελοντές.
Επί του θέματος ο κ. Ηλίας Κατοίκος αναφερόμενος στην εθελοντική ομάδα τη χαρακτήρισε «εργαλείο» για το Δήμο Λ. Πλαστήρα που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση διάφορων περιστατικών. Ανέφερε ότι πυρήνας αυτής της εθελοντικής ομάδας πρέπει να είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των χωριών και ακολούθως οι δημότες κατά τόπους στα χωριά.