«Καμπανάκι» Π. Νάνου για το νέο Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

«Νέα πραγματικότητα» στον ταμιευτήρα μετά τους δύο κυκλώνες», μειώθηκε η φέρουσα ικανότητα της λίμνης τόνισε ο Δήμαρχος

«Καμπανάκι» για την υπόθεση του νέου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ) χτύπησε ο Δήμαρχος Λ. Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αφορμή ερώτηση του Αντιδημάρχου Θωμά Στεργιόπουλου για τον ΟΔΥΘ που τέθηκε σε διαβούλευση, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η υπόθεση του νέου Οργανισμού είναι πολύ σοβαρή, ενώ έκανε αναφορά στον κίνδυνο να λειτουργήσει η διαχείριση των νερών με ιδιωτικά κριτήρια με ότ,ι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

«Πρέπει να είμαστε εγρήγορση. Το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να το αντιμετωπίζουμε ως ένα εμπορεύσιμο είδος» είπε. Απαντώντας στην επισήμανση του κ. Στεργιόπουλου ότι με βάση το σχέδιο της διαβούλευσης η έδρα του Οργανισμού θα είναι στη Λάρισα, ο κ. Νανος επισήμανε πως ο Δήμος όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία φορέα διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας που θα αναλάβει την διαχείριση των υδάτων συνολικά, κατέθεσε εμπεριστατωμένο υπόμνημα που ζητούσε ο φορέας να έχει έδρα την Καρδίτσα και όχι τη Λάρισα, διότι έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην διάθεση των υδάτινων αποθεμάτων. Επίσης ζητήθηκε να έχει ο Δήμος εκπροσώπηση μέσα στον φορέα και τη θέσπιση νέου οικολογικού ορίου μετά από μελέτη της φέρουσας ικανότητας του Δήμου αφού ο ταμιευτήρας έχει επιχωματωθεί με φερτές ύλες μετά από δύο κυκλώνες (εδώ παλιότερο δημοσίευμα). «Μιλάμε για νέα πραγματικότητα. Η ζημιά που έγινε μέσα στα χρόνια αυτά μείωσε τη φέρουσα ικανότητα της λίμνης» είπε.

Τοποθετήθηκε επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Τσιάντης λέγοντας ΄τι όποια σχέδια και να κάνουν, λύση δεν θα υπάρξει αν δεν γίνει η εκτροπή του Αχελώου.