Δημιούργησε σημαντικά προβλήματα

Mετά τον άνομβρο χειμώνα, η Άνοιξη έφερε βροχές, οι οποίες πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα παρά βοήθησαν τον αγροτικό κόσμο του Νομού.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε μόνο ότι τον Μάιο, μέχρι στιγμής έχουν πέσει περί τα 100 χιλιοστά βροχής στην Καρδίτσα με βάση τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του εθνικού αστεροσκοπείου, ενώ είχαν προηγηθεί άλλα 115 τον Απρίλιο. Πέρυσι τον Μάιο είχαμε 30 χιλιοστά και άλλα τόσα τον Απρίλιο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι, όπως έχουμε επισημάνει με σχετικά ρεπορτάζ στην εφημερίδα, να πάει σχεδόν ένα μήνα πίσω η βαμβακοσπορά στο Νομό και να έχουν προκληθεί ζημιές σε εκτάσεις τις οποίες πρόλαβαν να σπείρουν οι αγρότες το προηγούμενο διάστημα.

Σημαντικά όμως είναι και τα προβλήματα στη μηδική, όπου οι αγρότες δεν έχουν προλάβει να προχωρήσουν στις δύο πρώτες κοπές που υπολόγιζαν ότι θα είχαν πραγματοποιήσει υπό φυσιολογικές καιρικές συνθήκες, ενώ κυρίως εξαιτίας των ανέμων έπεσαν τα σιτάρια σε κάποιες περιοχές του κάμπου.

Το πρόβλημα είναι ότι οι αγρότες δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, κάτι που σημαίνει μια απώλεια εισοδήματος σε μια κρίσιμη και δύσκολη οικονομικά περίοδο, που η ψαλίδα μεταξύ κόστους – τιμών στα προϊόντα φαίνεται να ανοίγει…
Κ.Π.