Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας: ενημέρωση για παιδικές χαρές, ΣΑΤΑ, δρόμους και φωτισμό

Σε ενημέρωση επί μια σειρά θεμάτων που αφορούν έργα στο Δήμο Καρδίτσας, προχώρησε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στην έναρξη των εργασιών αναβάθμισης της παιδικής χαράς του Παυσιλύπου, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αποτελεί «στολίδι» για την πόλη. Πρόσθεσε ότι με το πέρας των παρεμβάσεων στην παιδική χαρά του Παυσιλύπου θα ακολουθήσει η παιδική χαρά στον οικισμό του ΟΑΕΔ.
Ο κ. Τσιάκος στάθηκε στην ανάγκη σεβασμού στην δημόσια περιουσία, λέγοντας ότι δεν αρκεί απλά να μην προκαλούμε φθορές αλλά να «προσπαθούμε να μην προκαλούν φθορές και οι άλλοι».
Κάλεσε τους δημότες να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία και τις παιδικές χαρές που θα κατασκευαστούν.

ΣΑΤΑ
Σε ότι αφορά το έργο της ΣΑΤΑ, ύψους 2 εκ ευρώ, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στα ορεινά χωριά. Η εργολαβία στο σύνολό της έχει φθάσει στο 70% και απομένουν οι παρεμβάσεις σε πεδινά χωριά. Εκτίμησε ότι μέχρι τον Ιούνιο που λήγει η προθεσμία περαίωσης του έργου, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες παρεμβάσεις.

Υδρόμετρα
Αναμένεται εντός των ημερών η επίσημη απόφαση μεταφοράς του έργου που αφορά τα υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ από το πρόγραμμα «Τρίτσης». Ο κ. Τσιάκος ανέφερε ότι ο Δήμος Καρδίτσας είχε καλύψει το 80-85% του διαθέσιμου προϋπολογισμού από το πρόγραμμα «Τρίτσης» και με τη μεταφορά του έργου στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ανοίγει το περιθώριο για επιπλέον εντάξεις έργων, κάτι που πιθανώς θα γίνει με εκείνο που αφορά την αγροτική οδοποιία.

Ηρ. Πολυτεχνείου
Σε ότι αφορά το έργο της κατασκευής του ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, έχουν ολοκληρωθεί τα πρώτα δύο τετράγωνα. Ο Δήμος, ανέφερε ο Δήμαρχος, περιμένει τη ΔΕΗ να περάσει ένα υπόγειο καλώδια για να μπορέσει να συνεχιστεί η εργολαβία. Θα υπάρξει μια παύση των εργασιών για της ημέρες των Χριστουγέννων, ώστε και τα μαγαζιά να λειτουργήσουν κανονικά την εορταστική περίοδο, επισήμανε.

Χαρίτου
Στο νέο δρόμο της Χαρίτου αναμένεται η τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού, ενώ σύντομα θα δοθεί η γραμμή υψηλής τάσης από τη ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα στη μία πλευρά του δρόμου που εκκρεμεί.

Δημοτικός φωτισμός – οδοφωτισμός
Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού 300.000 ευρώ. Από τις 8 γραμμές έχει δοθεί ρεύμα στις πέντε και εντός της εβδομάδας θα αναμένεται να φωτιστούν και οι υπόλοιπες τρεις. «Παρουσιάζει πιστεύω μια πολύ πιο όμορφη εικόνα η πόλη όπου έχουν τοποθετηθεί οι λαμπτήρες LED» είπε.
Για το μεγάλο έργο που αφορά τον οδοφωστιμό, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι φωτομετρήσεις σε κοινότητες του Δήμου. «Στην Καρδιτσομάγουλα έγιναν οι πρώτες δοκιμές και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς το έργο θα φωτίσει όλο το Δήμο. Είναι ένα έργο που πολεμήθηκε πολύ, όπως έγινε και με εκείνο των ασφαλτοστρώσεων» είπε και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει κάθε χρόνο να εξασφαλίζει κονδύλια για να γίνονται ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες.