Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το JOIST Πάρκο Καινοτομίας, διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: «Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Λάρισα, την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καλλισθένους & Θεοφράστου) και την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, στον χώρο του JOIST Πάρκου Καινοτομίας (Βαλτετσίου και Τριπόλεως), με παράλληλη ζωντανή μετάδοση (livestreaming) για εξ αποστάσεως παρακολούθηση στο κανάλι YouTube του ΕΚΔΔΑ.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κου Μ. Βορίδη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κου Χρίστου Δήμα, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων διεθνούς κύρους. Κατά τη δεύτερη ημέρα, το Συνέδριο θα φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες τόσο από τον χώρο της επιστήμης, όσο και από το πεδίο της δημόσιας διοίκησης.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τη σημασία της καινοτομίας στον δημόσιο τομέα παραθέτοντας καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν και εφαρμόζονται στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες και μπορούν να αξιοποιηθούν από δημόσιους φορείς και οργανισμούς.

Το Συνέδριο θα καλύψει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Σε επίπεδο Ολομέλειας:
  1. Η καινοτομία του Δημόσιου Τομέα ως βασικό μεταρρυθμιστικό εργαλείο (1 Δεκ)
  2. Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 ως καταλύτης του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα (2 Δεκ)
  • Σε επίπεδο Παράλληλων Συνεδριών (2 Δεκ):
  1. Καινοτομία και εκπαίδευση στελεχών του Δημοσίου Τομέα στην ψηφιακή εποχή
  2. Πράσινη και Ενεργειακή Καινοτομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
  3. Πρακτικές Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
  4. Καινοτομία στη Δημόσια Διακυβέρνηση

Ομάδα-Στόχος: Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία υπάλληλοι και στελέχη που εργάζονται σε Δημόσιες Υπηρεσίες με έδρα στην περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ οι αιτούντες/-ούσες εκτός της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως, μέσω livestreaming. Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται η 29η/11/2022.

Στο πλαίσιο αυτό, για τη συμμετοχή των στελεχών στο Συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων του ΕΚΔΔΑ (εφόσον δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι/-ες) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp. Στη συνέχεια, να επιλέξουν και να αιτηθούν από τον τομέα «ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» το πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία» και κωδικό ΟΠΣ: 82012Δ22.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.