Δρομολογείται προσωρινή λύση για το δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας

Μελέτη μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 για την αποκατάσταση

Δρομολογούνται εντός των ημερών παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να δοθεί προσωρινή λύση στο οδικό τμήμα Καρδίτσας – Λάρισας στο ύψος της Αστρίτσας που έχει αποκοπεί από την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα, προγραμματίζονται εργασίες για την αποκατάσταση των στηθαίων ασφαλείας, ώστε στη συνέχεια να οριοθετηθεί η εσωτερική γραμμή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα για να μπορούν τα οχήματα να διέρχονται με χαμηλή ταχύτητα.
Πρόκειται για μια προσωρινή λύση, διότι καθημερινά εκατοντάδες πολίτες υπόκεινται σε ταλαιπωρία. Να θυμίσουμε ότι το συνολικό έργο των οριστικών αποκαταστάσεων των υποδομών έχει περάσει στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Υποδομών.
Mάλιστα για το εν λόγω θέμα μίλησε στην «Θεσσαλία Τηλεόραση» ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος. Είπε ότι θα υπάρχει έτοιμη μελέτη μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024, ενώ γίνεται μια προσπάθεια για να δοθεί μια προσωρινή λύση για το χειμώνα με κίνηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Δυόμισι μήνες μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντανιέλ», οι πολίτες αναγκαστικά κινούνται μέσω Παλαμά- Ιτέας, με ό,τι κίνδυνο συνεπάγεται κάτι τέτοιο αφού ο δρόμος είναι επαρχιακός δίχως τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να ανταποκριθεί στον εν λόγω κυκλοφοριακό φόρτο.