Ν. Ταχιάος: Πότε θα είναι έτοιμος ο δρόμος Καρδίτσα- Λάρισα, η Κάρλα και η γέφυρα στην Αμπελιά (video)

Τι είπε για τη γέφυρα του ΟΣΕ στον Κραυσίνδωνα

Απαντήσεις για τα έργα και τις υποδομές που έχουν καταστραφεί μετά τις δυο θεομηνίες του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία, όπως ο δρόμος Καρδίτσα- Λάρισα, η γέφυρα στην Αμπελιά που συνδέει τα Φάρσαλα με το Βόλο, η γέφυρα στη Διάβα Τρικάλων και ο σιδηρόδρομος Βόλου- Λάρισας έδωσε στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» μιλώντας ζωντανά από το χώρο όπου έγινε η ενημερωτική εκδήλωση στη Λάρισα, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος.

Για το μεν δρόμο Λάρισας- Καρδίτσας ανέφερε πως θα υπάρχει έτοιμη μελέτη μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024, ενώ γίνεται μια προσπάθεια για να δοθεί μια προσωρινή λύση για το χειμώνα με κίνηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Για τη γέφυρα στην Αμπελιά ανέφερε πως χρειάζεται να γίνει μια στατική προσέγγιση ακόμη και για τη γέφυρα belley, ώστε να μην έχουμε τα προβλήματα να πέσει ξανά όπως έγινε για παράδειγμα με τη γέφυρα της Διάβας στα Τρίκαλα. Για το σιδηρόδρομο Θεσσαλίας τη γραμμή Βόλου- Λάρισας ανέφερε πως απαιτείται χρόνος για να αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές, ενώ επανεξετάζεται και το θέμα της γέφυρας του ΟΣΕ στον Κραυσίνδωνα που δημιούργησε πολλά προβλήματα με τις πρόσφατες πλημμύρες στο Βόλο.

Τέλος αναφερόμενος στην Κάρλα τόνισε πως είναι ένα πολύπλοκο τεχνικό ζήτημα και εξετάζονται όλες οι λύσεις με τη συνδρομή και της Ολλανδικής εταιρείας εμπειρογνωμόνων και κατέληξε λέγοντας πως υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας και δεν είναι εύκολο να δίνονται fast truck λύσεις όπως ζητούν οι πολίτες που δικαίως αγωνιούν

Ν. Ταχιάος: Aναζητιούνται άμεσες λύσεις για το δρόμο Καρδίτσα- Λάρισα, για την  Κάρλα και τη γέφυρα στην Αμπελιά