Μια πρώτη… γεύση για το χειμώνα στο σκέλος των κινητοποιήσεων έδωσαν προχθές οι αγρότες στην Αγιά και λίγες ήμερες νωρίτερα εκείνοι του Τυρνάβου στη Λάρισα.

Στις τάξεις του αγροτικού κόσμου στη Θεσσαλία και συνολικότερα στη χώρα επικρατεί μεγάλος αναβρασμός εξαιτίας των οξυμένων προβλημάτων, τα οποία αρχίζουν από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και επεκτείνονται στις δραματικές αλλαγές της νέας ΚΑΠ αλλά και στα προβλήματα βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν τα αγροτικά νοικοκυριά.

Ειδικά δε σε ότι αφορά τη Θεσσαλία και την Καρδίτσα, η νέα ΚΑΠ έρχεται να αδικήσει πρόσθετα του αγρότες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο της συνδεδεμένης στο καλαμπόκι, από την οποία αποκλείεται σχεδόν το σύνολο του Καρδιτσιώτικου και Θεσσαλικού κάμπου.

Μάλιστα όπως μας ανέφεραν αγρότες, με βάση τους παλιούς χάρτες που λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, υπάρχει το εξής κωμικοτραγικό: απ’ ότι φαίνεται κάποιες περιοχές του Κοσκινά θα μείνουν εκτός συνδεδεμένης, ενώ κάποιες άλλες θα μπορούν να λάβουν!

Στην Καρδίτσα πάντως εντείνονται οι διεργασίες στις τάξεις του αγροτικού κινήματος και επίκεινται ενημερωτικές επισκέψεις στα χωριά, ενώ πολύ πιθανώς να διοργανωθεί μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο το επόμενο διάστημα.
Κ.Π.