Εικαστική έκθεση για τον Γιάννη Τρούκη στα Τρίκαλα

«Το πρώτο Ταξίδι», η εικαστική έκθεση – αφιέρωμα από τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων στον αείμνηστο διακεκριμένο Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Ιωάννη Τρούκη, εγκαινιάστηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, στο δίδυμο Οθωμανικό λουτρό του Κέντρου Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι αναφορά στο πεζό ποίημα του Ιωάννη Τρούκη με τίτλο «Το Πρώτο Ταξίδι», αφιερωμένο στα ταξίδια των Δρυάδων εν Πλώ, των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ονοματοθέτης. Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Αθανάσιος Άγγελος (Ζωγράφος Αγιογράφος) και Παναγιώτης Νάνος (Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα- Συγγραφέας).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας. Παραβρέθηκε επίσης η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων Έφη Λεβέντη, αλλά και αρκετοί φίλοι της τέχνης.

Η εκδήλωση  πλαισιώθηκε από την εκτέλεση έργων πιάνου και χορού από τον Ηρακλή Ασκονίτη και την Ιωάννα Αρβανίτη αντίστοιχα. Την έκθεση επιμελήθηκε η κα Βαρελά Σταυρούλα με τον Χρυσόστομο Τρούκη. Έργα του Ιωάννη Τρούκη διατίθενται από την Troukisartgallery Β.Μετάξη 5 Καρδίτσα. Η έκθεση ήταν στο δίδυμο Οθωμανικό λουτρό του Κέντρου Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, έως 31 Οκτωβρίου 2023.