Το νέο κλειστό γυμναστήριο όπου γράφτηκε ήδη ένα… αθλητικό έπος της περιοχής μας από την πορεία του ΑΣΚ και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, θα φέρει πλέον το όνομα του κορυφαίου συμπολίτη αθλητή όλων των εποχών σε διασυλλογικό επίπεδο της περιοχής μας!

Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Μπουρούση! Η πρόταση που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή για ονομασία του κλειστού ψηφίστηκε ομόφωνα και φυσικά συνάντησε της ευρείας κοινωνικής αποδοχής!

Πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί αλλιώς. Μιλάμε για τα αυτονόητα. Οι αθλητικοί χώροι να παίρνουν τα ονόματα σπουδαίων αθλητών. Κι εδώ αναφερόμαστε σε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό. Εναν αθλητή που ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του συνεχίζει την προσφορά στην πόλη, αφού πλέον ανέλαβε και τη θέση του προέδρου του ΑΣΚ.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εκπομπή “Αμεσο ριπλέϊ” τoυ Web Radio της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) τόνισε:

“Είναι πάρα πολύ τιμητικό αυτό που έχουν κάνει για μένα. Σίγουρα κι εγώ από τη δική μου πλευρά, ακόμη και τώρα που έχω σταματήσει θα προσπαθήσω να βοηθάω την Καρδίτσα ν’ ακούγεται”.

Ο Γιάννης μίλησε και για τον ΑΣΚ:

«Νιώθω ευχάριστα και σίγουρα αγάπη για αυτό που κάνει η πόλη και οι κάτοικοι της Καρδίτσας. Θέλω όμως να το δω πιο έντονα, είμαι λίγο απαιτητικός. Αυτό που έχουμε πετύχει δεν είναι εύκολο, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα, τα παιδιά και κυρίως ο Χρήστος ο Δεληγιάννης έχουν βάλει πολύ πλάτη για να καταφέρει η ομάδα να κρατηθεί και να είναι φέτος στην Α1.

Όταν ξεκίνησε αυτή η ομάδα απ’ τις εθνικές κατηγορίες πάντα έκανε σταθερά βήματα. Όλα τα παιδιά που είναι στη διοίκηση πάντα είχαν προσήλωση στο στόχο τους και δε βιαζόντουσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Έτσι τα έφερε η ζωή και η τύχη στο τέλος της καριέρας μου να βάλω το λιθαράκι μου και να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα της πόλης μου και να καταφέρουμε κάτι που για τα παιδιά είναι κάτι απίστευτο, ένα όνειρο, το να φτάσει αυτή η ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ».

Τέλος ο πρόεδρος του ΑΣΚ μίλησε και για την αγαπημένη του Εθνική ομάδα:

«Η Εθνική ομάδα πάντα προσπαθεί για το καλύτερο. Βλέπουμε τώρα ότι έχει κάποια προβλήματα με τους τραυματισμούς. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στο τέλος όλοι οι παίκτες θα είναι υγιείς για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της».