Το περασμένο Σάββατο η Αναγέννηση ήταν προγραμματισμένο ν’ αντιμετωπίσει τη Λάρισα στο Αλκαζάρ σ’ ένα ξεχωριστού ενδιαφέροντος και κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι.

Η σέντρα δεν δόθηκε ποτέ αφού δύο ημέρες νωρίτερα το συμβούλιο της super league 2 αποφάσισε την αναστολή του πρωταθλήματος μετά τον απίστευτο και πρωτοφανή εμπαιγμό από την πολιτεία στην κατανομή των χρημάτων από το στοίχημα!

Εκεί που οι ομάδες έκαναν υπομονή κάμποσους μήνες μετά τις υποσχέσεις που έλαβαν ότι θα πάρουν αυτά που προβλέπονται από την ΚΥΑ (250.000 ευρώ η κάθε μία) από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος, ήλθε η… “κεραμίδα” από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ένα “ψαλίδι” που έφθασε το ποσό στις 70.000!

Οι προϋπολογισμοί τινάχθηκαν όλοι στον αέρα, αλλά το πιο εξοργιστικό για την κατηγορία είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται αφού τα χρήματα που δικαιούτα τα παίρνουν οι μεγάλοι της SL1!!! Mια κατάσταση που πραγματικά οδηγεί στην περαιτέρω απαξίωση της εν λόγω διοργάνωσης και που πλέον φέρνει τις διοικήσεις των ομάδων σε αδιέξοδο.

Άλλος τρόπος, λοιπόν, από το να επιλεγεί η αποχή και η αναστολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν υπήρχε μ’ αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά να γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές!

Ένα πρωτάθλημα που ούτως η άλλως κάθε χρόνο αργεί να ξεκινήσει και που δεν στηρίζεται όπως θα πρεπε από την πολιτεία για να γίνει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο καλύτερο, πιο ανταγωνιστικό και πιο θελκτικό για τον κόσμο!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ
Η κατάσταση αυτή φυσικά έχει προκαλέσει οργή αλλά και ανησυχία στις τάξεις των αθλητών όλων των ομάδων. Για μία ακόμη φορά αναγκάζονται να “πατήσουν φρένο” και να σταματήσουν τη δράση με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική τους κατάσταση.

Βέβαια για την Αναγέννηση έτσι όπως είχε ταλαιπωρηθεί τελευταία με αλλεπάλληλους τραυματισμούς και αποχωρήσεις ίσως η διακοπή να είναι ευεργετική. Αν συνεχίζονταν το πρωτάθλημα η αποστολή θα πήγαινε στη Λάρισα “κουτσουρεμένη” και με τον Αμανατίδη να συμπληρώνει μετα βίας ενδεκάδα!!!

Τώρα υπάρχει χρόνος να αποθεραπευτούν κάποιοι τραυματίες και να επιστρέψουν. Η ομάδα επανέρχεται σήμερα στις προπονήσεις και περιμένει τις εξελίξεις…