Ενεργοί συνοδοιπόροι και πολύτιμα μέλη της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας οι απόστρατοι

Γιορτάστηκε στην Καρδίτσα η «Ημέρα προς Τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Η «Ημέρα προς Τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» γιορτάστηκε σήμερα και στην Καρδίτσα με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιου.

Στη συνέχεια ο Αστυνόμος Α’ Βασ. Κοντοκώστας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η Ημέρα της εορτής των Αγίων Πάντων έχει μια ξεχωριστή αξία για όλους όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αποτελεί την ημέρα που αντανακλά τη σχέση του Οργανισμού μας με τους απόστρατους και την ιστορία του.

Αγαπητοί παλιοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,

O σημερινός εορτασμός αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της Πολιτείας στην προσφορά σας και μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Σώματος. Για τους λόγους αυτούς άλλωστε, καθιερώθηκε η «Ημέρα προς Τιμήν των Αποστράτων».

Τιμούμε λοιπόν σήμερα όλους εσάς για το έργο σας και τη συνολική σας προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Εσάς, τους απόστρατους, που αποτελείτε σημείο αναφοράς και ευθύνης. Εσάς, που προσφέρατε εχθές και δείχνετε το δρόμο σε όσους προσφέρουν σήμερα.

Όλους εσάς που μας μεταδώσατε ότι η συναδελφική αλληλεγγύη και αγάπη, το δημόσιο συμφέρον, ο ζήλος, η αυταπάρνηση, η σωφροσύνη και πολλές άλλες αξίες, είναι οι βασικοί άξονες της υπηρεσιακής μας διαδρομής που μας οδηγούν να διασφαλίσουμε την κοινωνική ηρεμία και συνοχή της πατρίδας μας.

Αυτή η διασφάλιση της ευνομίας και της κοινωνικής συνοχής με την ταυτόχρονη αυξημένη αίσθηση αφοσίωσης στο καθήκον και της προσφοράς προς τους συμπολίτες μας, είναι η παρακαταθήκη που μας κληροδοτήσατε και συνεχίζουμε να υπηρετούμε.

Και αυτή η παρακαταθήκη οδηγεί στη σταθερότητα που εγγυάται η Ελληνική Αστυνομία. Σταθερότητα που δεν δημιουργήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χτίσθηκε σε βάθος χρόνου από ανθρώπους σαν κι εσάς, που εργάσθηκαν σκληρά και επίμονα, με σκοπό να δημιουργήσουν τη συμπαγή υπόσταση που χαρακτηρίζει σήμερα την Ελληνική Αστυνομία.

Θέλω λοιπόν την ημέρα αυτή να σας διαβεβαιώσω, ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Θα παραμείνετε πάντοτε ενεργοί συνοδοιπόροι και πολύτιμα μέλη της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας, συνεχώς θα ενδιαφερόμαστε για εσάς όπως κι εσείς εργάζεστε για την επίτευξη του κοινού μας στόχου και ενδιαφέρεστε για την πορεία του Σώματος, αποδεικνύοντας ότι η προσπάθεια σας παρακινείται από αληθινά αισθήματα ανιδιοτέλειας.

Τιμούμε σήμερα εσάς, τους αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας και στεκόμαστε με σεβασμό ενώπιον της πολύτιμης παρακαταθήκης σας, ενός πλούτου μοναδικά ιστορικού.

Η στήριξή σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, να εντείνουμε την προσπάθεια μας για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της Πολιτείας και των Πολιτών.

Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας χρόνια πολλά.»

Εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων μίλησε ο Γραμματέας της Ένωσης κ. Περ. Αργυρόπουλος κάνοντας ειδική μνεία στους αστυνομικούς που θυσίασαν τη ζωή τους επιτελώντας το καθήκον τους.

Κωστής Κριτσιάνης