Η 4η Οκτωβρίου είναι ημερα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και για την επίτευξη της καλής διαβίωσης και της αρμονικής συνύπαρξής τους με τους ανθρώπους.

Με αφορμή αυτή τη μέρα φορείς και συλλογικότητες της Καρδίτσας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Το φιλοζωικό σωματείο “Διασώζω”, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας και ο Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα βρίσκονται σήμερα Τρίτη από τις 5 το απόγευμα στην πλατεία Πλαστήρα προκειμένου να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για την ευζωία, για τα διακαιώματα των ζώων, για τη δημόσια υγεία και κυρίως για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ζούμε σε ένα περιβάλλον φιλικό για τους ανθρώπους και τα ζώα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνεται δωρεάν τσιπάρισμα ζώων ενώ θα γίνει και κλήρωση για τρεις δωρεάν στειρώσεις. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας.

Η παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει ανακηρυχθεί ο προστάτης των ζώων από την Καθολική Εκκλησία. Είναι η διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων.