Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Καρδίτσας εν όψει των αυριανών εθνικών εκλογών.

Οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στη διαδικασία όλες τις προηγούμενες ημέρες φρόντισαν να τηρηθούν όσα προβλέπονται. Χθες άρχισε η παραλαβή του εκλογικού υλικού από τους δικαστικούς αντιπροσώπους ενώ στα εκλογικά τμήματα που βρίσκονται εντός του δήμου Καρδίτσας μεταφέρθηκαν παραβάν, ψηφοδέλτια και όλα τα απαραίτητα για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος σε δήλωσή του στο “ΝΑ” τόνισε: “Ο υπηρεσιακός μηχανισμός του δήμου έχει κινητοποιηθεί εδώ και μέρες. Στα εκλογικά κέντρα του δήμου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξελιχθεί απρόσκοπτα η διαδικασία ενώ και την ημέρα των εκλογών θα είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει”.

Εκλογικά τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας θα λειτουργήσουν 287 εκλογικά τμήματα καθώς και ένα ειδικό εκλογικό τμήμα για την ψηφοφορία των ετεροδημοτών Νομού Καρδίτσας στο 1ο Λύκειο Καρδίτσας στο οποίο θα ψηφίσουν οι εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών των βασικών εκλογικών Περιφερειών: Α ́ Αθηνών, Β1 ́ Βορείου Τομέα Αθηνών, Β3 ́ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Α ́ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Λαρίσης.

Οι εγγεγραμμένοι εξκλογείς ανέρχονται σε 125.000 ενώ την ψήφο τους διεκδικούν 76 υποψήφιοι από 28 κόμματα και συνδυασμούς κομμάτων.