• Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Καρδίτσας
Τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτέλεσαν αντικείμενο ενημέρωσης στην εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Καρδίτσα.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία επιχειρηματιών, εκπροσώπων ερευνητικών φορέων του Νομού και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος σε δήλωσή του στον «Νέο Αγώνα» υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει πολλά στα προγράμματα καινοτομίας. Αναφερόμενος στις προσκλήσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σημείωσε ότι αναμένεται να εκδοθούν την 1η Σεπτεμβρίου.
Αφορά νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις κάθε κλάδου, όπως αγροδιατροφής, υγείας, πληροφορικής, τουρισμού κλπ, με την επιδότηση να φθάνει ακόμη και το 70%.
Παράλληλα ανέφερε ότι η παρούσα πρόσκληση που τρέχει και αφορά τις συμπράξεις των επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς έχει πάρει παράταση έως 29 Αυγούστου για την υποβολή των προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λεωνίδας, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Θεσσαλίας, μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» στάθηκε στα νέα προγράμματα για την Επιχειρηματικότητα ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»